Bakan Yerlikaya duyurdu: Nitelikli dolandırıcılık suçundan 42 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dolandırıcılara, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, çetelere, teröristlere, organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" diyerek sosyal medya hesabından operasyonun detaylarını paylaştı

Gündem 26.10.2023 09:56:06 0
Bakan Yerlikaya duyurdu: Nitelikli dolandırıcılık suçundan 42 kişi tutuklandı

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen 'sahte ses' operasyonunda, nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri belirlenen 62 şüpheli gözaltına alındı. 

Bu operasyonun sonucunda 42 şüpheli tutuklanırken, 12'si hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Dolandırıcılara, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, çetelere, teröristlere, organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" dedi. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul merkezli olarak Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Hakkari'de örgütlü bir şekilde faaliyet gösteren şüpheliler, nitelikli dolandırıcılık suçunu işliyordu.

Şüpheliler, düşük faizli kredi kullandırma bahanesiyle mağdurları arayarak mobil bankacılık hesaplarına erişiyor ve onları dolandırıyordu. 

Operasyon sonucunda 62 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 42'si tutuklandı, 12'si ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polisleri tebrik ederken, "Aziz milletimizin duaları ve destekleriyle, mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

#DolandırıcılıkOperasyonu #İçişleriBakanı #ŞüphelilerGözaltında


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °