Bakanlıktan 81 İlde Denetim: 10 Gün Sürecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, hızlı gıda üreten işletmelerde oluşabilecek riskleri önlemek ve kamu sağlığını korumak amacıyla ülke genelinde kızartma yağı denetimlerine başladı

Saglik 25.01.2024 10:00:42 0
Bakanlıktan 81 İlde Denetim: 10 Gün Sürecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi için önemli bir adım atarak, fast food tarzı hızlı gıda üreten işletmelerde kızartma yağlarına yönelik 81 ilde 10 gün sürecek denetimlere başladı. 

Bakanlık, toplu tüketim yerlerinde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığını güvence altına almak amacıyla sektörel gıda denetimlerini sıklaştırıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sağlıklı gıdaya ulaşma ve tüketme konusunun bakanlık olarak öncelikli görevleri arasında olduğunu vurgulayarak, tarladan sofraya kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutma çabalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Bakan Yumaklı, özellikle fast food tarzı işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek için kızartmada kullanılan yağlara yönelik denetimlere ağırlık verdiklerini ifade etti.

"Ülkemizde özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla kızartmada kullanılmakta olan yağlara ilişkin denetimlere bu dönemde ağırlık vermekteyiz. 

Bakanlığımızca rutin olarak yıl boyunca yapılan risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler bugün itibarıyla başlatılmıştır. 

81 ilde yürütülecek çalışmalar kapsamında toplu tüketim yerlerine 7 bin 500 kontrol görevlisince denetimler gerçekleştirilecektir. 

Bu arkadaşlarımız denetimlerde polar madde, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı gibi hususlara bakacaklar" diyen Bakan Yumaklı, denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Tüketicilerin sağlığını en üst düzeyde korumak amacıyla güvenilir olmayan gıda tedarikçilerine göz açtırmayacaklarını belirten Yumaklı, kızartmada kullanılan yağları kullanan toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimlerin sadece bu dönemle sınırlı kalmayacağını, bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattını aramaktan çekinmemelerini ve sorunları bildirmelerini istedi.

#GıdaGüvenliği #Denetim #KızartmaYağı #SağlıklıBeslenme


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Bakanlıktan Denetim: Sürecek
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °