Balçıkhisar Köyünün 50 yıllık sorunu çözüldü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 50 yıldır çözülemeyen dere ıslahı sorununu çözerek Balçıkhisar Köyüne yardımcı oldu. Köy halkı ve muhtar, Taytak'a teşekkür etti

Gündem 30.10.2023 12:04:02 0
Balçıkhisar Köyünün 50 yıllık sorunu çözüldü

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Şuhut İlçesine bağlı Balçıkhisar Köyünün 50 yıldır çözülemeyen dere ıslahı sorununu çözdü. 

Dere ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Taytak’a, Balçıkhisar Köyü Muhtarı Dinnur Kavak ve köy halkı milletvekili Taytak’a teşekkür ederek, ‘50 yıllık özlemimiz vekilimiz sayesinde çözüldü’ dediler.

Geçtiğimiz aylarda MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ı, MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan ile birlikte TBMM’de ziyaret eden Balçıkhisar Köyü Muhtarı Dinnur Kavak, 

köyünün 50 yıldır çözülmeyen dere ıslahı sorunu ile ilgili destek istemişti. Milletvekili Taytak’ta, Ankara’da yapmış olduğu girişimler sonucunda Balçıkhisar Köyünün dere ıslahı sorununu çözüme kavuşturdu.

TAYTAK, DERE ISLAH ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ

Milletvekili Taytak, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, İl Sekreteri Beytullah Bostancı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Çoşkun Karaca ve Sabri Duysak, MHP Şuhut İlçe Başkanı Ali Durmaz ve MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan ile birlikte Balçıkhisar Köyünü ziyaret ederek dere ıslahı çalışmasını köylüler ile birlikte yerinde inceledi.

MUHTAR KAVAK, “VEKİLİMİZ 50 YILLIK SORUNUMUZU ÇÖZDÜ”

Balçıkhisar Köyü Muhtarı Dinnur Kavak, “Burayla ilgili birkaç kurumumuza müracaat ettik ama herhangi bir sonuca varamadık. En son MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan’a konuyu açtık. 

Daha sonra Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyi Mecliste ziyaret ederek, köyümüzün yıllardır çözülemeyen sorunu olan dere ıslahı isteğimizi köylülerimiz adına vekilimize ilettik. 

Allah razı olsun çok yardımcı oldu, ilgilendi. Sonuç ortada, yapımına başlandı. Aralık ayının ilk haftası gibi teslim tarihi belirlediler. Bu köyümüz için çok önemli bir konuydu. 

Yaklaşık 50 yıllık bir sorundu. Yıllardır köyümüzün özlemiydi. Biz çok memnunuz. Vekilimizden Allah razı olsun” dedi.

VATANDAŞLAR, “KÖYÜMÜZÜN 50 YILLIK ÖZLEMİ SONA ERDİ, VEKİLİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Köy’de yaşayan vatandaşlarda projenin hayata geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlar, “Köyümüzün bu sorunun çözülmesi için çalmadığımız kapı kalmadı. 

Muhtarımız Sayın Vekilimize konuyu aktardığını ve yakın bir zamanda çözüleceğini söylemişti. Bugün ise, dere ıslahımız başladı ve neredeyse bitmek üzeredir. 

Sayın vekilimizden Allah razı olsun. 50 yıllık özlemimizi sona erdirdi. 

ALTAN, “KÖYÜMÜZÜN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZEME KAVUŞMUŞ OLDU”

Dere ıslahının yapımındaki süreci anlatan MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan, “Sayın muhtarım bize geldi ve dedi ki, bizim köyümüzün dere ıslah problemi var. 

Yaklaşık 50 yıldır yapılmamış. Kaç defa müracaata bulunduğunu ve DSİ'ye gittiğinden bahsetti. Ve bir sonuç alamadıklarını iletti. 

Muhtarımla birlikte Vekilimizi Meclis’te ziyaret ederek konuyu ilettik.  Bakan Bey'den hemen orada telefon açarak görüşerek randevu aldı. 

Ve bugünde çalışmaları başlamış ve bitmek üzeredir. Sağ olsun kendisinden Allah razı olsun. Köyümüzün en büyük derdini ortadan kaldırmış bulunuyoruz” dedi.

KAHVECİ “VEKİLİMİZ, SADECE BALÇIKHİSAR'IN DEĞİL, TÜM AFYON’UN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Sayın vekilimizden Allah razı olsun. Sadece Balçıkhisar'ın değil, Afyon'daki bütün belde, köy, kasaba nerede yıllarca birikmiş problem varsa tamamını ilgilendi ve çözdü.

Bundan sonraki dönemde de inşallah köyümüzün ya da diğer beldelerimizin neye ihtiyaçları varsa sayın vekilimizin vasıtasıyla buralara hizmet etmeye devam edeceğiz. 

Kendinden tekrar Allah razı olsun diyorum” dedi. 

Balçıkhisar Köyü Muhtarı Dinnur Kavak ve MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan, desteklerinden dolayı Milletvekili Taytak’a teşekkür plaketi verdiler.

#MHP #Afyonkarahisar #MehmetTaytak #KöySorunu #DereIslahı #KöyMuhtarı #SorunÇözme


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °