Başkan Dilek, Adaylarına Kentsel Dönüşüm Çağrısında Bulundu

Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşüme alınması çağrısında bulunarak belediye başkan adaylarına projelerinde sanayi sitelerine yer vermeleri çağrısında bulundu

Siyaset 30.01.2024 12:47:39 0
Başkan Dilek,  Adaylarına Kentsel Dönüşüm Çağrısında Bulundu

Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, yazılı bir açıklama yaparak 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşüm kapsamına alınması önerisinde bulundu. 

Başkan Dilek, belediye başkan adaylarının şehrin çarpık yapılaşması konusundan kaçındıklarını ifade ederek, konut alanları içerisinde kalan ve ekonomik ömrünü tamamlamış durumdaki 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşüme alınması için proje geliştirmelerini istedi.

Başkan Dilek, Afyonkarahisar'ın çarpık yapılaşmadan kurtulması gerektiğini vurgulayarak, gelişen kent merkezindeki sanayi sitelerinin küçük, orta ve büyük yerleşim alanları içerisinde kaldığını belirtti.

Önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın destekleriyle Konya Yolu üzerinde 1 milyon metrekarelik alanda Modern Küçük Sanayi Sitesi'nin kurulduğunu ve 382 adet dükkanın hazır hale getirildiğini hatırlatan Dilek, bu tür projelerin çarpık yapılaşmayı engellemek adına başarılı bir çaba olduğunu ifade etti.

Dilek, 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşüme alınması için önerilerde bulunarak, kat yüksekliğinin artırılması ve modern kentsel dönüşüm sağlanmasıyla çözüm bulunabileceğini belirtti. 

Ayrıca, belediye başkan adaylarına çağrıda bulunan Dilek, mevcut projelerin çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracak şekilde düzenlenmesi ve sanayileşmenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için proje geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Başkan Dilek, belediye başkan adaylarına seslenerek, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparken, 1. Küçük Sanayi Sitesi'nin bu sürece dahil edilmesini ve bu dönüşümün dükkan sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde gerçekleştirilmesini önerdi.

#KentselDönüşüm #Afyonkarahisar #SanayiSiteleri #BelediyeBaşkanAdayları


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °