Başkan Karataş: "Sorunlar Çözülüyor"

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, mülkiyet sorunları ve ticari taksilerle ilgili gelişmeleri paylaştı

Gündem 30.11.2023 16:50:08 0
Başkan Karataş:

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, odanın üye sayısı ve temsil ettikleri meslek grupları hakkında bilgi verdi. 

Odanın 2000 üyeden oluştuğunu ve sekiz meslek grubunu temsil ettiğini belirten Karataş, her meslek grubunun kendi sıkıntıları olduğunu söyledi.

Karataş, 1986 yılında mülkiyet hakkı verilen MTS plakalarının şoför esnafına yapılan bir hak olduğunu ancak bu plakaların mülkiyet hakkının süresiz olduğunu ifade etti. 

Bu konuda belediyelerin yanlış uygulamalarının esnafı mağdur ettiğini dile getiren Karataş, belediye meclislerinde verdikleri mücadele sonucunda başarı elde ettiklerini ve şimdi milletvekillerinin desteğiyle çözüm çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun mülkiyet sorunlarıyla ilgili bir çalışma başlattığını aktaran Karataş, bu çalışmanın esnafı tedirgin eden durumu ortadan kaldıracağını ve kaliteli hizmet vermelerine olanak sağlayacağını ifade etti. 

Ayrıca, ticari taksilerle ilgili yaşanan sorunları da gündeme getiren Karataş, bu konuda yapılan itirazların olumlu sonuçlandığını ve esnafın mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Karataş, ayrıca Afyonkarahisar Kamyoncular Garajı ile ilgili sıkıntılarına da değindi. Esnafın bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile görüşerek taleplerini ilettiklerini belirten Karataş, 

yeni kamyon garajı projesinin belediye meclisinden geçtiğini ve 23 bin 700 metrekarelik bir alanın tahsis edildiğini açıkladı. 

Kamyon Garajı'nın kısa süre içinde ihalesinin yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Karataş, esnafın sorunlarına yönelik çözüm çalışmalarının devam edeceğini ve bu konuda milletvekillerinin desteklerinin önemli olduğunu vurguladı.

#İbrahimKarataş #ŞoförlerGünü #MülkiyetSorunu #TicariTaksiler #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °