Başkan Şahin'den, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'na Ulaşım Desteği

Afyonkarahisar'ın Demirli Köyü'nde hizmet veren Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, artık Kayıhan Belediyesi'nin hafta sonu seferleriyle daha da erişilebilir olacak

Gündem 7.11.2023 13:54:50 0
Başkan Şahin

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Demirli Köyü'nde yer alan Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, kuruluşundan bu yana Afyonkarahisar ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Kadınlar için bir destek projesi olarak hayata geçirilen pazar, el emeği ürünlerden ev yemeklerine, meşhur bükme ekmeğinden patatesli ekmeğe kadar birçok doğal ürünü bünyesinde barındırıyor.

Pazarın tamamı kadınlar tarafından işletiliyor.

Yaklaşan kış aylarıyla birlikte sıcak yemek ve içecek sunumlarına da yer verilmesi planlanan Frigya Pazarı esnaflarına, Kayıhan Belediye Başkanı Ömer Şahin tarafından sevindirici bir müjde geldi.

Belediye Başkanı Ömer Şahin, geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ı TBMM ziyareti sırasında gerçekleşen bir görüşme sonrasında Frigya Kadın Ürünleri Pazarı esnafları tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Şahin, Demirli'ye hafta sonu servis hizmeti başlatılacağı sözünü verdi. 

Bu hizmetle birlikte Frigya Kadın Pazarı'na ulaşım daha da kolaylaşacak. Başkan Şahin, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Geçtiğimiz hafta, TBMM'de Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak'ı ziyaretleri sırasında Demirli'ye servis konusu için Frigya Kadın Pazarı esnaf kardeşlerimiz beni ziyaret ettiler. 

Bu ziyaret vesilesiyle biz de hanım kardeşlerimiz için başlatılan bu projeye katkıda bulunmak istedik ve tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz için hafta sonları şehir merkezinden Demirli, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'na seferleri başlatıyoruz."

Belediye tarafından sunulan servis hizmeti, Afyon köy garajından kalkacak ve Park Afyon kavşağı, Stadyum, Maliye, Filli kavşak ve Üniversite güzergâhlarından geçerek Demirli Köyü'nde bulunan Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'na ulaşacak.

Afyon köy garajından her hafta sonu 10:00-12:00 ve 16:30’da  üç sefer başlatılacak.

Ziyaretçiler, Milletvekili Mehmet Taytak, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Kayıhan Belediye Başkanı Ömer Şahin'e duydukları memnuniyeti ifade ederken, bu yeni servis hizmetinin pazarın daha geniş bir kesime ulaşmasına katkı sağlayacağını dile getirdiler.

#FrigyaKadınPazarı #KayıhanBelediyesi #Erişim #ToplumsalDestek #DezavantajlıKadınlar #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °