Başkan Şahin’in, TOKİ Konutlarında “Yerli Mermer Kullanılması” Çağrısı Karşılık Buldu

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, yerli ürün mermer kullanılması için girişimlerde bulundu

Gündem 19.09.2023 17:03:54 0
Başkan Şahin’in, TOKİ Konutlarında “Yerli Mermer Kullanılması” Çağrısı Karşılık Buldu

Afyonkarahisar İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla depremlerin izlerinin silinmesi ve vatandaşların kalıcı konutlara yerleştirilmesi amacıyla inşa edilecek olan 850 bin konut ve bağımsız bölümde yerli ürün mermer kullanılmasını teşvik etmek için çaba gösterdi. 

Şahin'in çağrısı, Türkiye genelindeki TOKİ konutlarında yerli mermer kullanımının artmasına neden oldu.

Başkan Şahin, TOKİ konutlarında yüklenici firmalar tarafından ucuz olduğu için Hindistan, Çin, İran, Yunanistan, Mısır gibi ülkelerden ithal edilen granit gibi ürünlerin kullanıldığını ifade etti. 

Ancak 850 bin konutta, 150 - 200 milyon metrekare yerli üretim mermerin kullanılması halinde, iç piyasa hareketliliğinin artacağını ve ülke ekonomisinin canlanacağını vurguladı.

İscehisar'ın dünya mermer başkenti olarak bilindiğini belirten Şahin, Türkiye genelindeki iş insanlarının işlettiği mermer ocaklarından çıkarılan yaklaşık 650 renk ve desen yerli mermer ürünlerinin konutlarda kullanılmasını talep etti. 

Şahin'in girişimleri ve destekçileri sayesinde, TOKİ konutlarında yerli üretim mermer kullanılması çağrısı olumlu yanıt buldu.

Başkan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve diğer ilgililere teşekkür ederek yerli üretimin teşvik edilmesi için çaba gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #TOKİ #Mermer #YerliMermer


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °