Başkan Zeybek: "Gazilerimiz, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Gündem 18.09.2023 16:43:52 0
Başkan Zeybek:

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Zeybek, mesajında Türk milletinin bağımsızlık ve birlik mücadelesine canlarını feda eden kahraman gazilere olan minnetini ve saygısını ifade etti.

Başkan Zeybek'in mesajında şu ifadeler yer aldı: "Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü uğruna şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimizin, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu ifade etmek isterim. 

'Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim. Ama vatanım olmadan yaşayamam.' diyen gazilerimiz, vatan size minnettardır. 

Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletin bağımsızlığını aziz şehitlere ve kahraman gazilerimize borçluyuz."

Başkan Zeybek, gazilerin Türk milletinin şeref, onur ve vatanseverlik simgesi olduğunu vurgulayarak, onların tarihi birer abide olduğunu ve genç nesillere rehberlik ettiğini belirtti. 

Gazilerin kutsal emanetlerini muhafaza etmek ve ay yıldızlı bayrağı özgürce dalgalandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Zeybek, 

"Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin Günü'nü kutluyorum. Tüm gazilerimize minnettarız ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Ayrıca, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için mücadele vermiş tüm gazilere Cenab-ı Allah'tan rahmet dileyen Mehmet Zeybek, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya devam ettiğini vurguladı.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Gazi #GazilerGünü


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °