Başkan Zeybek, Mevlid Kandili'nde Birlik ve Kardeşlik Mesajı Verdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mevlid Kandili vesilesiyle duygu dolu bir mesaj yayınladı

Gündem 26.09.2023 09:53:47 0
Başkan Zeybek, Mevlid Kandili

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu özel gecenin tüm İslam Âlemi ve Afyonkarahisarlı hemşerilerine sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi. 

Aynı zamanda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin yıl dönümünü kutlayarak bu anlamlı günün mutluluğunu vurguladı.

Başkan Zeybek, mesajında şunları ifade etti: "Peygamberimizi sevmek, onu anlamak, manevi mirasına sahip çıkmak ve tavsiyelerine uygun hareket etmekle gerçekleşir. 

Bugün, O'nun güzel ahlakını, davranışlarını ve uygulamalarını, günümüz dünyasına yön verecek şekilde tekrar tanımalı ve tanıtmalıyız.

Hz. Peygamberimiz, insanlığa yol gösteren, ilahi bir ışık, sönmez bir kandil olarak gönderilen büyük bir liderdir. 

Onun doğumu, insanlık tarihindeki en önemli olaylardan biridir. Çünkü Allah, onu tüm insanlığa bir rahmet olarak göndermiştir. 

İslam, insanları kurtuluşa ve hidayete çağıran bir ahlak dini olarak varlığını sürdürmektedir.

Peygamberimizin hayatını okumak, O'nun sevgi, hoşgörü, zarafet, izzet ve cömertlik gibi özelliklerini anlamak ve O'nun öğretilerine ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. 

Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, hepimizin Yüce Mevla'nın sonsuz affından, merhametinden, iyilikten ve gönüllere umutla huzur getiren yüce rahmetinden faydalanmasını diliyorum.

Ülkemiz ve milletimiz, birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde, bu manevi günleri birer fırsat olarak görmeliyiz. 

Mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu kutsal günlerde, yaşlıların, hastaların, akrabaların ve dostların gönüllerini hoş tutmalıyız.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği Mevlid Kandili'nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan diliyor, 

İslam âlemi ve tüm hemşerilerimin Mevlid Kandilini kutluyor; bu gecenin birlik, beraberlik ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." 

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Mevlid #Kandil #MevlidKandili #KandilGecesi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °