Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyinde olmalı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, emeklilerin maaş ve ikramiyeleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı

Gündem 12.06.2023 13:07:38 0
Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyinde olmalı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, emeklilerin maaş ve ikramiyeleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Mısırlıoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi emeklilerin maaş ve ikramiye taleplerinin arttığını belirtirken, hayat pahalılığı ve artan zamların emeklilerin ekonomik durumunu zorlaştırdığına dikkat çekti. 

Emeklilerin ekonomik sıkıntıları artarken, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada emeklilerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çektiğini vurguladı. Bu bağlamda, bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini savunan Mısırlıoğlu, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. 

"Emeklilerin açlık sınırının altına itilmiş olmasının büyük yakınmalara neden olduğu açıktır. Emeklilerin hak arayışlarını ve insanca yaşam istemlerini siyasal iktidardan bağış, sadaka bekleniyor gibi algılayanlar var. Sanki siyasal iktidar babasının kesesinden bir bağışta bulunacakmış gibi algılanıyor. 

Bu, çok yanlış bir algı" şeklinde konuşan Mısırlıoğlu, emeklilerin yıllarını verdiği emeklerinin ürünü olan kaynak ve olanakların adil bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ekonomik sıkıntıların emeklileri de olumsuz etkilediğine dikkat çeken İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı, hükümetin emeklilerin en temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir geliri sağlaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, bayram ikramiyelerinin de asgari ücret düzeyinde olmasının emeklilerin yaşam kalitesini yükselteceğini vurguladı.

Son olarak Mısırlıoğlu, hükümetin emeklilerin sorunlarını çözmek adına daha ciddi adımlar atması gerektiğini ve emeklilerin ekonomik olarak rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için maaşlarının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °