Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük'ten İşletmelere Büyük Destek: 200 Bin TL Hibe

Kosgeb tarafından sunulan bu destek sayesinde işverenler, çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi aldırırken belge ücretinin KDV hariç %70'ini hibe olarak alabilecekler

Gündem 21.09.2023 17:28:56 0
Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük, işletmelere büyük bir destek duyurusu yaparak Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birçok sektörde zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgelerinin alımını kolaylaştırmak için önemli bir fırsat sunuyor. 

Bu destek kapsamında işletmelere 200 bin TL'ye kadar hibe verileceğini açıklayan Sündük, aynı zamanda belge ücretinin %70'ini Kosgeb'in karşılayacağını belirtti.

Kosgeb tarafından sunulan bu destek sayesinde işverenler, çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi aldırırken belge ücretinin KDV hariç %70'ini hibe olarak alabilecekler. 

Özellikle belge alımı zorunlu olan sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için büyük bir avantaj olan bu destek, işletmelerin nitelikli işgücüne sahip olmalarını teşvik ediyor.

Beyaz Belge firmasının akredite bir kuruluş olması sayesinde, işletmelerin belge alımıyla ilgili işlemleri tamamen ücretsiz olarak Beyaz Belge ekibi tarafından yürütülecek. 

Bu da işverenlerin belge alım süreçlerini kolaylaştırarak maliyetlerini düşürmelerine olanak sağlayacak.

Resul Sündük, işletmelere sağlanan bu destekle ilgili olarak, "İşverenlerimize daha nitelikli ve sertifikalı çalışanlar kazandırmak istiyoruz. 

Bu destekle işletmelerimiz hem maliyetlerini azaltacak hem de daha rekabetçi hale gelecekler. 

İşletmelerimizin büyümesine katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İşletmelerin bu destekten yararlanmak için Kosgeb'in belirlediği şartları yerine getirmeleri gerekiyor. 

Ancak Beyaz Belge ekibi, işletmelere başvuru ve süreç yönetimi konularında destek sağlayacak.

Bu önemli destekle birlikte işletmeler, hem işgücü kalitesini artırabilecekler hem de maliyetlerini düşürerek daha rekabetçi hale gelebilecekler. 

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük'ün duyurduğu bu fırsat, iş dünyasının büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Destek #BeyazBelge #Hibe


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °