Beytullah Karataş'tan Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu Kurma Sözü

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, şehrin sanatsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu kuracaklarını açıkladı.

Siyaset 8.03.2024 12:47:51 0
Beytullah Karataş

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, yerel seçim çalışmaları kapsamında şehre önemli bir katkı sağlayacak yeni bir projeyle ortaya çıktı. 

Karataş, Afyonkarahisar'ın sanatsal ve kültürel yaşamını zenginleştirmek için "Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu" kuracaklarını duyurdu.

Karataş, sanatın toplumu bir araya getiren güçlü bir araç olduğunu vurgulayarak, gazeteci, yazar, ressam ve sanatçıların şehir için ortak değerler üretmelerinin önemine işaret etti.

 

Ancak, günümüzde sanatçıların, yazarların, gazetecilerin ve ressamların karşılaştığı sorunlara da dikkat çeken Karataş, özellikle sanatsal ifade özgürlüğünün önündeki engellerin sanatın özgür ve verimli bir şekilde icra edilmesini engellediğini belirtti.

Karataş'ın açıklamalarına göre, Sanat, Sinema ve Etkinlik Platosu, bu meslek gruplarına destek olacak, onların şehir için üretken olmalarını sağlayacak bir platform olacak. 

Bu projeyle, sanatçıların, yazarların ve gazetecilerin meslek onuruna yaraşır bir şekilde yeteneklerini sergilemeleri hedeflendiğini açıkladı.

Karataş ayrıca, dijital çağın sağladığı imkanlarla kültür ve sanatın ekonomik değerine vurgu yaparak, Afyonkarahisar'ın bu alanda önemli bir yere gelmesi için sanat emekçilerinin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Bu kapsamda, emekçilere kurumsal yapılanma, altyapı ve markalaşma desteği sağlanacağı da belirtildi.

#Afyonkarahisar #Sanat #Sinema #Etkinlik #Kültür #BelediyeBaşkanı #SaadetPartisi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °