"Bölgemizin en büyük sorunu kirazın değerinde satılamamasıdır"

"Bölgemizin en büyük sorunu kirazın değerinde satılamamasıdır"

Gündem 5.07.2023 13:28:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Sultandağı ve Çay ilçelerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kahveci ve heyetiyle birlikte bölgeye giden Taytak, kiraz üreticilerinin yanında olduğunu gösterdi.

Heyet, Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek'i ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sırasında Milletvekili Taytak, kaliteli ürünlerini dünyanın her yerine ulaştıran Uçak Kardeşler adlı firma sahibi Ali Uçak ile telefon görüşmesi yaptı. Firma sahibi, bölgeye bir ekspertiz göndereceğini ve kirazların kalibresine göre alım yapacaklarını ifade etti.

Taytak, kiraz üreticilerinin sorunlarına değinerek, bölgenin en büyük sorununun kirazın değerinde satılamaması olduğunu belirtti. Her yıl maliyetlerin artmasına rağmen kiraz fiyatlarının üreticilerin beklentisini karşılamadığına dikkat çeken Taytak, tüccarların üreticilere maliyetin altında fiyatlar verdiğini ve birlik ve kooperatiflerin ortak bir karar alamamasının çiftçileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. Taytak, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması için çalıştıklarını ve çiftçilerin mağdur olmaması için kararlar almaya çalışacaklarını vurguladı.

Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Valisi, cumhur ittifakı milletvekilleri, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve İhracat Birlik Başkanları ile birlikte çalışarak üreticilerin mağduriyetlerini gidermek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kahveci ise Milletvekili Taytak'ın her zaman çiftçilerin yanında olduğunu ve sorunlarını dinlediklerini ifade etti. Heyet, köy muhtarları ve kiraz üreticileriyle bir araya gelerek çözüm odaklı çalışacaklarını ve emeklerinin karşılığını almalarını sağlayacaklarını dile getirdi.

Son olarak, Milletvekili Mehmet Taytak ve heyeti, Erkmen Beldesi'nde kiraz tüccarlarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Bu ziyaretlerle Milliyetçi Hareket Partisi'nin kiraz üreticilerine destek verdiği ve sorunlarını gündeme taşıdığı görülmüştür.

Beyaz Belge 

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °