"Bu Bölgede artık araç parkına izin verilmeyecek"

"Bu Bölgede artık araç parkına izin verilmeyecek"

Gündem 12.07.2023 13:36:00 0

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in vizyon projeleri arasında yer alan Uzun Çarşı, Cephe Sağlıklaştırma projesinde sona gelindi.

Uzun Çarşı, Cephe Sağlıklaştırma projesinden sonra şimdi de alt yapı çalışmaları için düğmeye basıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin en önemli noktalarından biri olan Uzun Çarşı'da başlattığı dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. 

Günün her saati ziyaretçi akınına uğrayan tarihi çarşıda estetik bir görünüm amaçlanırken projede cephe yenileme seviyesi  %85'e ulaştı.

Tamamlandığında trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile cazibe merkezi haline gelecek tarihi Uzun Çarşı’da içme suyu hatları yenileniyor, bölgeye doğalgaz hattı çekiliyor. 

Altyapı düzenlemeleri ise trafik akışının yanında esnaf ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece saat 21:00’den itibaren yapılıyor. 

Çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise yine 4 metre genişliğinde olacak şekilde 12 metre uzunlukta bir alan oluşturulacakken çarşıda araç parkına izin verilmeyecek sadece transit geçişlere müsaade edilecek.

Beyaz Belge 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: " Bölgede artık parkına verilmeyecek"
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °