“Çanakkale cesaretin ve azmin en büyük örneğidir”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Gün FM’in konuğu oldu.

Gündem 18.03.2024 16:51:09 0
“Çanakkale cesaretin ve azmin en büyük örneğidir”

“Çanakkale Zaferi, tarihimizdeki en önemli kahramanlık destanlarından biridir” diyen Kumartaşlı, “Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan ve bütün dünyanın hayretle izlediği, Çanakkale Savaşı cesaretin, azmin, inancın, vatan sevgisinin ve fedakârlığın en büyük örneğidir. 

Birinci Dünya Savaşı içerisinde Çanakkale Savaşları’nın çok ayrı bir yeri vardır. 

İngilizlerin başını çektiği İtilaf Devletleri, Batı Cephesi’nde kilitlenen savaşı açmak, zor durumda olan Ruslara yardım etmek ve Osmanlı Devleti’ni savaş dışı bırakmak için Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul’a ulaşmak istiyorlardı. 

Osmanlı askerini o kadar küçümsemişlerdi ki bir kara harekâtına gerek kalmadan çelikten oluşan kocaman donanmalarıyla Boğaz’ı hemen geçeceklerini sanıyorlardı. 

Ancak unuttukları bir şey vardı. 

Mehmetçiğin her ne kadar yetersiz miktarda silah ve cephanesi olsa da vatanını koruma arzusu onu gözü kara bir kahramana dönüştürmüştü. 

Müttefikler, kısa bir süre sonra bütün askerlerimizin cesedini çiğnemeden boğazı geçemeyeceklerini anladılar. Ama bu da hiç kolay olmayacaktı. 

Zira karşılarında Seyit Onbaşılar, Kınalı Hasanlar, Cevat Paşalar ve Mustafa Kemaller vardı. 

Bu vesile ile Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

#Çanakkale #ÇanakkaleZaferi #ŞehitlerGünü #Kahramanlık #Azim #Cesaret


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °