Çelikbaş'tan Lozan Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümü ve Basın Özgürlüğü Açıklaması

Çelikbaş'tan Lozan Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümü ve Basın Özgürlüğü Açıklaması

Gündem 24.07.2023 13:01:00 0
Çelikbaş

Afyon Zafer Lions Kulübü Başkanı Murat Çelikbaş, 24 Temmuz Lozan Antlaşması'nın önemine dikkat çeken bir basın açıklaması yaparak Türkiye için büyük bir anlam taşıyan bu tarihi belgeyi kutladıklarını ve değerini gelecek nesillere aktarmak için çaba harcadıklarını belirtti.

Lozan Antlaşması'nın Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesindeki tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Çelikbaş, bu antlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşı olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin uluslararası alanda saygın ve güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayan Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlayan Kulüp, bu büyük başarının mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için şehit düşenleri ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Afyon Zafer Lions Kulübü olarak, Lozan Antlaşması ile elde edilen hak ve özgürlüklerin değerini korumak ve ülkeyi daha ileriye taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Çelikbaş, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm Türk milletine sevgi ve saygılarını sundu.

Aynı zamanda, 24 Temmuz'un basında sansürün kalkması ve Gazeticiler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Çelikbaş, Afyonkarahisar basın camiasının bu özel gününü tebrik etti ve basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti. 

Basının, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, basın mensuplarının özgürce görev yapabilmesi için çaba sarf edilmesinin önemini belirtti.

#Afyonkarahisar #Lozan #Basın #Bayram 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °