Çetinkaya, "15 yaşını doldurmuş her vatandaşımız gönüllü olabilir"

Afyonkarahisar AFAD Müdürlüğü ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen AFAD Saati programında, Afyonkarahisar'da 10 bin AFAD Gönüllüsü olduğu açıklandı

Gündem 14.10.2023 10:32:29 0
Çetinkaya,

Afyonkarahisar AFAD Müdürlüğü ve Gün FM işbirliği ile düzenlenen "AFAD Saati" programına, AFAD Afyonkarahisar Eğitim Şube Müdürü Uğur Çetinkaya konuk olarak katıldı. 

Program sırasında, il genelinde yaklaşık 10 bin AFAD Gönüllüsü'nün faaliyet gösterdiği bilgisi paylaşıldı.

AFAD Gönüllülük Sistemi hakkında konuşan Çetinkaya, bu sistemin, toplumun afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin geliştirilmesi amacıyla AFAD Başkanlığı tarafından başlatıldığını belirtti.

Çetinkaya, "15 yaşını doldurmuş her vatandaşımız, afet ve acil durumlara hazırlık çalışmalarına gönüllü olarak katkı sağlamak amacıyla AFAD Gönüllüsü olabilir. 

Uzaktan eğitimlere katılmak için başvuru, e-devlet üzerinden yapılmaktadır. 

Eğitimlerini tamamlayan 18 yaşını doldurmuş gönüllüler, yüz yüze uygulamalı eğitimlere katılabilirler. 

Bu eğitimler başarıyla tamamlandığında gönüllülere sertifika verilir, ve bu sertifika ile afet ve acil durumlarda görev alabilirler" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çetinkaya, il genelinde yaklaşık 10 bin gönüllünün AFAD Gönüllülük sistemine kayıtlı olduğunu ve bu gönüllüler arasında farklı eğitim evrelerinde yer alan yaklaşık 250 gönüllünün bulunduğunu ifade etti. 

Bu gönüllerin sürekli temas halinde olduklarına dikkat çekti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Program #AFAD #Afet #AcilDurum


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °