“Çiftçinin bayramı olan hasat zamanı çiftçiye zehrediliyor”

“Çiftçinin bayramı olan hasat zamanı çiftçiye zehrediliyor”

Gündem 3.07.2023 14:43:34 0
“Çiftçinin bayramı olan hasat zamanı çiftçiye zehrediliyor”

İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Yanlış Tarım Politikalarıyla Türkiye'nin Buğday İthalatında İlk Sıralara Yerleşti

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin yanlış tarım politikaları sonucunda Türkiye'nin kendi kendine yeten bir ülke olmasına rağmen buğday ithal eden ülkeler arasında ilk üçe girdiğini belirtti. Dinar bölgesinde çiftçilerle bir araya gelen Milletvekili Olgun, çiftçilerin buğday alım fiyatlarının açıklanmasıyla bir kez daha mağdur edildiğini ifade etti.

Çiftçilerin en önemli girdi maliyetlerinin başında elektrik, mazot ve gübre geldiğini vurgulayan Olgun, açıklanan buğday alım fiyatlarının çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin kendi çiftçisine destek vermek yerine yabancı ülkelerin çiftçilerini beslediğine dikkat çeken Olgun, tarım politikalarının bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti hükümetinin yanlış tarım politikaları nedeniyle buğday ithalatının her geçen gün arttığına dikkat çeken Milletvekili Olgun, 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılan buğday ithalatının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında arttığını açıkladı. Olgun, buğday ithalatının başlıca kaynaklarının Rusya ve Ukrayna olduğunu ve bu ülkelerle yapılan anlaşmaların Türk çiftçisine büyük haksızlık olduğunu vurguladı.

Çiftçilerin buğdaylarını TMO'ya teslim etmek için randevu almak zorunda kaldığını ve bu durumun çiftçiyi mağdur ettiğini dile getiren Olgun, çiftçilerin buğdaylarını tüccarlara satmaya mecbur kaldığını belirtti. Tüccarların verdiği düşük fiyatlarla çiftçinin mağdur edildiğini ifade eden Olgun, TMO'nun günlük kotalı alım yapmasına da tepki gösterdi. Olgun, kotaların kaldırılması ve çiftçinin buğdayının ve arpasının hızlı bir şekilde alınması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Olgun, çiftçilerin yanında olduklarını ve çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için çözüm arayışlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °