"Çiftçiye Acil Destek Verilmeli"

"Çiftçiye Acil Destek Verilmeli"

Gündem 5.07.2023 12:05:00 0

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Tarım Bakanlığı'na çağrı yaparak, Afyonkarahisar ilinde patates üreticilerinin mevsimsel nedenlerden dolayı mantar hastalığıyla mücadele ettiğini belirtti. 

Olgun, Tarım Bakanlığı'nın çiftçilerin durumuna acilen çözüm bulması gerektiğini ifade ederek, ithalata başvurulmaması ve tanzim satış yerlerinin açılmaması için önlem alınmasını istedi.

Olgun, patates üreticilerinin zor durumda olduğunu ve bu yıl yaşanan aşırı yağışların mahsullerde mantar hastalığına yol açtığını ifade etti. 

Afyonkarahisar ilinde kayıtlı olarak yaklaşık 75 bin dekar arazide patates ekimi yapıldığını belirten İYİ Parti Milletvekili, kayıt dışı ekimlerle birlikte bu rakamın 150 bin dekara ulaştığını hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nı patateste görülen mantar hastalığı nedeniyle uyararak çiftçinin zararının bir an önce giderilmesini talep eden Olgun, hastalıkla ilgili alınacak önlemlerin sadece patates ürününü kurtarmayacağını, aynı zamanda çiftçiye ve ülke ekonomisine büyük zararlar vereceğini vurguladı.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, partisinin "Ölçemediğiniz hiçbir şeyi kontrol edemez, kontrol edemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz" ilkesine atıfta bulunarak, Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçiye yönelik politikalarını uygulamadığını ifade etti. 

Olgun, teknolojinin yardımıyla çiftçilerin yönlendirilmesinin ve zamanında uyarılmasının zor olmaması gerektiğini söyledi. 

Ayrıca, patates üretiminin Türkiye'nin ihtiyacı göz önünde bulundurularak planlanması gerektiğini ve bunun için kontrol ve planlama yapılması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, çiftçilerden gelen şikayetlerin hâlâ devam ettiğini ifade ederek, halkın sorunlarının yakından takipçisi olacağını ve Meclis gündemine taşıyacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, patates üreticilerinin sorunlarını Meclis'e bir soru önergesiyle taşıyacağını vurguladı.

Beyaz Belge


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: "Çiftçiye Destek Verilmeli"
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °