Çoban: “Afyon’da bir değişiklik beklentisi olduğu ortada"

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban Gün FM’de FETÖ konusuna hakkındaki Abdullah Kaptan’ın açıklamalarından kendisinin Belediye Başkan adaylığına kadar merak edilenleri cevapladı

Gündem 19.10.2023 14:31:56 0
Çoban: “Afyon’da bir değişiklik beklentisi olduğu ortada

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu.

“Yıllık 750 milyon TL civarında bütçemiz var”

İGM’de kararların büyük çoğunluğunun oybirliğiyle çıktığını söyleyen Çoban, “Biz tüm arkadaşlara şehrimizin lehine işler yapılacağını söylediğimizde kabul görüyor. 

Mecliste 50 üyenin 36’sı Ak Parti, 9’u MHP, 2’si CHP ve 3’ü İyi Partili. Ben Belediye Başkanıyken de imar konularını MHP’nin onayını almadan, yani oybirliği sağlanmadan geçirmezdim. 

İGM’de de bu uygulamayı sürdürüyoruz. Oybirliği önemlidir. Yıllık 750 milyon TL civarında bütçemiz var. Bütçemizin yüzde 70’i personel harcamalarına gidiyor. 

Diğer yatırımlara yüzde 30 civarında para kalıyor.

“100 km’ye yakın sıcak asfalt yapıldı”

2019 yılından bu yana 100 km’ye yakın sıcak asfalt yapıldığını söyleyen Çoban, “Hocalar hariç, 17 ilçemizde sıcak asfalt olmayan ilçemiz kalmadı. Hocalar ilçemiz bu sene programımızda var. 

Çalışmalar sürüyor. En yakın zamanda orada da sıcak asfalt yapacağız. Her sene 50-100 km yaparak köy yollarımız da sıcak asfaltlı hale gelecek. 

Örneğin Dinar Yıprak yayla yolu yapıldı. Burada yolla birlikte tarım ve hayvancılık canlandı” dedi.

İlimize bağlı 420 köyümüzde ve ilimizin her noktasında hizmetlerimize devam ediyoruz. Görev süremizde 5 greyder, 2 dozer aldık, 23 kamyon, 5 çöp kamyonu ve birçok iş makinesi aldık. 

50’ye yakın iş makinemiz var. Bu araçları bugün almaya kalksak 261 milyon TL bedeli var. Bu araçları borçsuz aldık. Hizmetlerimiz çok arttı. 

Yıllardır konuşulan Dinar Pınarlı yolu ve  Akdağ yolunu yaptık. Yörük mezarı üzerinden Hocalar’a kadar giden yolu tamamladık. 

Bu yolları vatandaşlarımızın görmelerini diliyoruz” diye konuştu.

Aç tavuk kendini darı ambarından zanneder”

Akar’ın sorusu üzerine eski belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın açıklamalarına değinen Çoban, “Ben de bu açıklamaları nedeniyle Sayın Kaptan adına üzüldüm. 

Keşke hiç gündeme gelmeseydi. Bu açıklamalar doğru değil. Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder derler. Ben o zaman İl Başkanıydım. 

Sayın Bakanımız ve vekillerimizle buluştuk. Tek tek ilçeleri konuştuk. Afyon merkeze gelince ben mevcut belediye başkanı dışında kim aday olursa kazanır dedim. 

Kaptan açıklamasında anketlerde önde çıkıyordum diyor. Bunlar doğru değil. Teşkilatımızda da istenmiyordu. Abdullah Bey’e tavsiyem Afyon’u gezsin dolaşsın, bu konulara girmesin. 

Ayrıca Uydukent’in planlaması Mehmet Sami Hancıoğlu zamanında yapılmıştır. Sonraki kimse buranın imar planlarıyla oynamamıştır. 

Abdullah Kaptan benim aleyhimde konuşmaya devam etsin. Ben iki dönemde oyumu arttırarak seçildim” dedi.

FETÖ bize hep ters baktı

Milli Görüşten gelen bir siyasetçi olduğunu belirten Çoban, “Bizler FETÖ gibi oluşumlara hep ters baktık. Ben bunlara ne arazi verdim, ne de başka bir destek sundum. 

Seçimlerde bunlar hep bizim aleyhimize çalıştılar. FETÖ okulunun açılmasına yardımcı olduğum söyleniyor. Öyle bir şey söz konusu değil. O dönem ben zaten İl Başkanıyım. 

Genel Başkanımız ve Başbakanımız o zaman Başbakan FETÖ ekibi okulun ruhsat sıkıntısını dile getirdi. Başkanımız Erdoğan da dönemin Valisi Nevzat Sinan talimat verdi. 

‘Sabah ruhsatı masamda istiyorum’ diye. Vali Sinan da sabah ruhsatı halletti. Başbakanımıza da ruhsatı yolladı. Yani ben İl Başkanıyım. Sözüm nereye kadar olur’ dedi.

Afyon’da değişim bekleniyor

Çoban’a programda aday adaylığı konusu soruldu. Çoban, bu soruya dikkat çeken bir yanıt vererek, “Afyon’da bir değişiklik beklentisi var. Böyle bir ihtiyaç gözüküyor” dedi. 

Çoban, ayrıca programda yaptığı açıklamada Ak Parti ile MHP’nin bu dönem Afyonkarahisar merkezde ve ilçelerde ortak aday ile seçime gidebileceğini öngördüğünü söyledi.

“Size ihtiyaç olduğunuzu düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt veren Çoban, “Afyon’da bir değişiklik beklentisi olduğu ortada. Biliyorsunuz yani. Böyle bir ihtiyaç görünüyor. 

Tabi büyüklerimiz bilir, partimiz bilir. Genel merkezimiz bilir. Biz bu partinin sevdalısıyız. Ben bu partinin kurucusuyum. Maddi manevi emekleri olan biriyim. 

Dolayısı ile ben bu partiyi sadece Türk insanının siyasi temsilcisi olarak görmüyorum. Dünyadaki tüm mazlumların ümidi olarak görüyorum. 

Dolayısı ile partimizin en güzel kararı alması doğrultusunda bizde her türlü desteği vermek gerekiyor. Bir hata yapma lüksümüz yok” dedi.

Cumhur ittifakında tek aday

Yerel seçimde Cumhur İttifakının ülke genelinde tek aday çıkaracağını düşündüğünü söyleyen Çoban, “Hiç kimse vazgeçilmez değil. Liyakatli insanlar gelsin. 

Aldığı bayrağı daha ileriye götürecek isimler seçilsin. Afyon’da bir yeniliğe ihtiyaç var. Bana ihtiyaç duyulursa ben göreve hazırım. 

Ama bana senden daha iyi yapabilecek bir aday var derlerse ben de bu aday için çalışırım. Biz bu partinin sevdalısıyız. 

Genel Merkezimiz ittifak olup olmayacağına karar versin, ona göre bir yol haritası çizilir” dedi.

Çoban yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşerek Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Çoban’a yayın dolayısıyla teşekkür etti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #İGM #değişim 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °