Çocuk Edebiyatı Yetişkinlere Ne Söyler?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öncülüğünde başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Yiğitbaşı himayelerinde "Çocuk Edebiyatı Yetişkinlere Ne Söyler" konferans düzenlendi

Egitim 12.01.2024 11:38:14 0
Çocuk Edebiyatı Yetişkinlere Ne Söyler?

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere destek vererek, Dr. Öğr. Gör. Melike Günyüz tarafından düzenlenen "Çocuk Edebiyatı Yetişkinlere Ne Söyler" adlı konferansa katıldı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, idareci ve öğretmenler de yoğun ilgi gösterdi.

Konferans kapsamında, eğitimci yazar Dr. Öğr. Gör. Melike Günyüz, çocuk edebiyatının yetişkinlere ilettikleri üzerinde odaklandı. 

Günyüz, "Çocuk edebiyatında sanat ve edebiyat iç içedir; renk, çizgi, ses ve müzik imgesi içerik kadar önemlidir." dedi. 

Ayrıca, çocuklara okuma kültürünü kazandırmada, edebiyat ve sanatla tanıştırmada görsel imgelerin etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

Günyüz'ün uygulamalı kitap okuma etkinlikleriyle anlattığı konferansta, kitaplarda soyut kavramları çocuklara hissettirmenin resimleme ve yorumlamanın etkisini pratiğe dökme süreçleri ele alındı.

Katılımcılar, interaktif bir ortamda çocuk edebiyatının derinliklerine doğru keyifli bir yolculuğa çıktılar.

Programın sonunda, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, eğitimci yazar Dr. Öğr. Gör. Melike Günyüz'e teşekkür belgesi takdim etti. 

Sünnetci, etkinliğin çocuk edebiyatına olan duyarlılığı artırdığını belirterek, Günyüz'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

#DilimizinZenginlikleri #ÇocukEdebiyatı #Eğitim #Afyonkarahisar #MiraçSünnetci #MelikeGünyüz #OkumaKültürü


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °