Çocukların Gelişimi İçin Toplandılar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların yetenek taraması, geleneksel çocuk oyunları ve omurga sağlığı gibi konuları ele alan işbirliği toplantısını gerçekleştirdi

Egitim 3.02.2024 11:43:13 0
Çocukların Gelişimi İçin Toplandılar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların sağlıklı gelişimine odaklanarak önemli bir toplantı düzenledi. 

Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve İlçe Gençlik Spor ve Milli Eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda çeşitli konular ele alındı.

Toplantının gündem maddeleri arasında ilk ve ortaokullarda yapılacak yetenek taraması yer aldı. 

Bu taramaların, öğrencilerin farklı alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını ve geliştirilmesini hedeflediği belirtildi. 

Ayrıca, çocukların geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturulması ve bu oyunların yaşatılmasının önemi vurgulandı.

Toplantıda bir diğer önemli konu ise çocukların omurga sağlığı oldu. 

Günümüzde teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte çocuklarda görülen hareketsizlik sorununa dikkat çekilerek, çocukların düzenli egzersiz yapmaları ve doğru oturma-duruş teknikleri konusunda bilinçlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, toplantıda merkez ve ilçe ilkokul ve ortaokullarında yapılacak yetenek taramaları ve geleneksel çocuk oyunlarının önemine vurgu yaparak, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen ve Okul Sporları İl Temsilcisi Muhammed Doğan da sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise toplantının ardından, merkez ve ilçelerdeki gençlerin yeteneklerinin taranacağını ve geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşacaklarını duyurdu.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği bu toplantı, eğitimde farklı alanlarda faaliyetlerin artırılması ve çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

#Afyonkarahisar #GençlikveSpor #MilliEğitim #ÇocukGelişimi #Eğitimdeİşbirliği


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Çocukların Gelişimi Toplandılar
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °