CUMHUR İTTİFAKI BASINLA BULUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI BASINLA BULUŞTU

Siyaset 17.05.2023 16:20:40 0
CUMHUR İTTİFAKI BASINLA BULUŞTU

Cumhur ittifakı il başkanları ve milletvekilleri bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan il başkanları ve milletvekilleri ittifakın bağlarının daha da güçlendiği mesajını verdi.
 
Halkın desteğiyle 14 Mayıs seçimlerinde TBMM’de çoğunluğu yakalayan Cumhur ittifakının il başkanları ve milletvekilleri bugün bir basın toplantısı düzenleyerek ittifakın bir kez daha sıkı sıkıya kenetlendiği mesajını verdi. 28 Mayıs seçimlerinin de zaferinin Cumhur ittifakının olacağı mesajı verilen toplantıda birlik vurgusu yapıldı.
 
Eksiksiz katılım sağlandı
 
Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, BBP İl Başkanı Veysel Avşar, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Çakır, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, milletvekili adayı Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
“Türkiye yüzyılı yürüyüşüne başlıyoruz”
 
Burada bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay “Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri, tarihte görülmemiş rekor bir katılım oranı ile demokrasi şöleni içinde tamamlandı. Milletimiz, büyük teveccüh göstermiş; Cumhur İttifakımız’ın Gazi Meclisimiz’deki çoğunluğunun devam etmesini sağlamıştır. Cumhurbaşkanı seçiminde de liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir farkla açık ara önde tamamladı. İradesini çok değerli bulduğumuz aziz milletimiz, ikinci turun yapılacağı 28 Mayıs’ta bu başarıyı taçlandırmak istemiştir. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yine büyük bir farkla Cumhur ittifakının adayı olarak milletimizden yetki alacak ve ittifak ortaklarımızla birlikte kol kola ve omuz omuza Türkiye yüzyılı yürüyüşüne başlayacaktır” dedi.  
 
MHP, BBP, YRP İl Başkanlarına teşekkür
 
“Cumhur İttifakı olarak bizi sandıkta birinci yapan Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, MHP İl Başkanımız Sayın Ahmet Kahveci’ye, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye ve BBP İl Başkanımız Veysel Avşar’a, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan’a ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanımız Fehmi Çakır’a, cumhur ittifakı milletvekillerimize, milletvekili adaylarımıza ve davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerime Cumhur İttifakı’na sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.  Cumhur ittifakının il Yönetim ve yürütme kurulu üyelerine, Kadın – Gençlik Kollarına, Merkez ilçe başkanlarına ve yönetimlerine, İlçe Başkanlarımıza ve yönetimlerine, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve cumhur ittifakımızın tüm belediye başkanlarına, İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban ve cumhur ittifakımızın tüm İGM üyelerine, cumhur ittifakımıza bağlı belediyelerimizin meclis üyelerine, sandık görevlilerimize, köy ve mahalle temsilcilerimize, her biri birbirinden kıymetli adaylarımız ve aday adaylarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.
 
“Depremzedeler Kılıçdaroğlu’na oy vermedi diye hakaret ediyorlar”
 
Uluçay “Bir tarafta seçmene ve depremzedelere kendilerine oy vermedikleri için hakaret eden ve daha sandıklar açılmadan açıklama yaparak demokrasi şölenini baltalamak isteyen millet ittifakı, diğer tarafta gün geçtikçe kenetlenen ve milletin kararını her şeyin üstünde tutan Cumhur ittifakı var. Seçimi kazanamadığı için seçmenine hakaret eden ve tehditler yağdıran millet ittifakı, Allah korusun iktidara gelirse milletine neler yapar tahmin bile edemiyoruz. Yıllarca milletine zulmeden bu zihniyetin gerçek yüzleri bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.
 
“Erdoğan, dünya ile seçim yarışına girdi”
 
“Dünya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı dünya ile seçim yarışına giren lider olarak tarihe not düşecektir” diye Uluçay şöyle konuştu; 7 düvel, 17 parti, bütün terör örgütleri birleşmiş, cumhur ittifakının karşısında hezimete uğramıştır. Cumhur ittifakı dünyayı karşısına almış ve zaferle çıkmış bir ittifak olarak dünya tarihine altın harflerle yazılacaktır.
 
Tüm kesimlere çağrıda bulundu
 
Türkiye’nin artık Türkiye yüzyılıyla yükseliş dönemine geçtiğini vurgulayan Uluçay şöyle konuştu; 16 maddede özetlenen başlıklar ise sürdürülebilirlik, huzur, kalkınma, değerler, güç, başarı, barış, bilim, hak, verimlilik, istikrar, şefkat, iletişim, dijital üretim ve istikbalin yüzyılı olacak bu vizyon belgesi 28 Mayıs seçimleri ile birlikte 2023 yılının dönüm noktası olacaktır.  Cumhur ittifakı olarak buradan tüm halkımıza şu çağrıyı yapmak istiyorum;  Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz. Gelin Türkiye yüzyılında asırlardır gerilemeyle, duraklama ile, yıkılmayla tarif edilen ülkemizin yükseliş dönemini hep birlikte başlatalım. Kırgınlıkları, dargınlıkları bırakalım, el ele gönül gönüle vererek ülkemizi daha müreffeh bir seviyeye çekerek ve kazanımlarımızı sen-ben ayrımı olmadan birlikte artırarak dünyada parmakla gösterilen bir ülke seviyesine yükseltelim.
Değerli basın mensupları;  Yüksek Seçim Kurulu’nun, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs’ta 2. tur seçimlerin yapılacağını duyurması ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan Türkiye’nin yeni yüzyıl yürüyüşü için yaklaşık iki hafta daha sabredeceğiz. İnşallah önümüzdeki ikinci Pazar günü akşamı alacağımız yeni bir zaferle Türkiye yüzyılına başlayacak ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda istişare ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
 
“Dezenformasyon, manipülasyon yapılıyor ama hakikat kazanıyor”
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise “Bütün dünya istihbarat örgütlerinin, Açık Toplum Vakıfları’nın, Saros’ların, sosyal medya şirketlerinin, borsa spekülatörlerinin büyük sermaye sahiplerinin açıktan Sayın Cumhurbaşkanımıza taraf olduğunu ve birçoğunun birkaç televizyonun ve gazetenin adeta bir dezenformasyon üssü haline geldiğini gördük. Seçim gecesi onlar da Türk Milletinin ferasetini görüp, dezenformasyoncu gazeteciler bir kısmının biletlerini kestiler. Onları gönderdiler. Dezenformasyon, manipülasyon yapılıyor. Ama hakikat kazanıyor. Hakikat bu milletin ferasetidir. Hakikat bu milletin arifliğidir. Merhum Cemil Meriç’in dediği gibi ‘Bugün ne sağcı ne solcu var. Bir vatanı sevenler var. Bir de vatanın karşısında olanlar var.’ Ben bu seçimin gerçek sloganının bu olduğunu düşünüyorum. Dün beş tane şehidimiz oldu. Milletvekilleri olarak daha yemin etmeye gitmedik. Mecliste resmi sonuçlar açıklanıp milletvekili kaydımızı bile yaptırmadık. Cizre’de Türk bayrağını indirmeye çalışanlar oldu. Bir tanesi söyleyebiliyor mu? Bunu PKK-HDP’yi, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler yaptı diyebiliyor mu? Dağdaki terörist başı ne diyor? ‘Kılıçdaroğlu bizi mahcup ettin. Millet İttifakı iyi sonuç veremedin. Daha felaket yapmanız lazım. Yıkacağım dediniz, yıkamadınız.’ diyor. Bu milleti kimse yıkamaz. Bu milleti hiçbir güç, para gücü, ekonomik güç, uluslararası istihbarat gücü, yıkamaz. Buna net bir şekilde inanmamız lazımdır” diye konuştu.
 
“Sözün uçup eserin kalması için Erdoğan”
 
AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven de “14 Mayıs 2023 seçiminde daha önceki konuşmacıların da belirttiği gibi Türkiye kararını verdi. Biz her konuşmamızda her söylediğimizde bildiğiniz gibi insanımızın demokrasinin gereğini yerine getirmesini ve sandığa gidip oyunu kullanmasını tavsiye etmiştik. Sandıktan çıkacak oy da başımızın tacı demiştik. Sandıktan çıkan oy başımızın tacıdır hala. İnşallah 28 Mayıs 2023 Pazar günü de Cumhurbaşkanımıza destek verilmesini bu vesileyle halkımızdan rica ediyoruz. Şu gerçek ki yedi düvele karşı savaşılmış, çalışılmıştır. Cumhur İttifakı’nın başarısıyla sonuçlanmış bir seçimdir. Şu anda meclis çoğunluğu yine Cumhur İttifakı’ndadır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkemizin hizmete devam edilmesi, sözün uçup eserin kalması için, eser siyasetinin devam edebilmesi için Cumhurbaşkanımızın 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimde halkımız tarafından büyük bir çoğunlukla tekrar cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyoruz. Bu amaçla da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 
“Halkımızın ikinci turda daha büyük bir destek vereceklerine inanıyorum”
 
AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı Hasan Arslan'da “Afyonkarahisar halkımız her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı ile destek vermiş bulunuyor. Tabii Cumhur ittifakı ciddi bir oy ortalamasıyla kendini bir kez daha göstermiş oldu. Tabii biz olanda hayır var diyerek vatandaşlarımızın ikinci turda çok daha büyük bir destekle cumhurbaşkanımıza oy vereceğine inanıyorum. Teşekkür ederim” dedi.
 
“Türkiye iki tane komedyen kazandı. Biri Mansur Yavaş, biri Ekrem İmamoğlu’dur”
 
MHP Afyonkarahisar milletvekili Mehmet Taytak da yaptığı konuşmada “Bundan sonra güçlü bir devlet, huzurlu bir millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Sadece Sinan Bey değil, vatanı seven herkesi cumhurbaşkanlığında Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımıza oy vermelerini istiyoruz. Açıklamaları takip ettiğimde şöyle bir şey düşünmüyoruz. Sinan Oğan da olursa kazanırız falan diye bir şey söz konusu değil. Yani zaten Allah izin verirse bu milletin feraseti gösterdi ki o kadar ciddi anlamda dünyayla savaştık. O kısa süre içerisinde Haçlı’nın artıklarıyla savaştık, batılla savaştık. En önemlisi yalancılarla savaştık. O gün akşam Türkiye iki tane komedyen kazandı. Biri Mansur Yavaş, biri Ekrem İmamoğlu’dur. Orada şov yapıp, yalan söylediler. İnşallah bunların hepsiyle ilgili dava açılacak. Çünkü manipülasyon yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi çalışmalarımızı, bölgelerimizde onlara layık bir şekilde çalışacağız” dedi.
 
“İttifak daim olacak”
 
Öte yandan MHP Afyonkarahisar il başkanı Ahmet Kahveci, BBP İl Başkanı Veysel Avşar, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Çakır da kısa birer konuşma yaparak ittifakın daim olacağı mesajı verdiler.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: cumhur ittifakı basınla buluştu
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °