Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin yılda bir kez belirlendiğini hatırlatarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışmalarını olgunlaştırmasının ardından asgari ücretin neticesini belirleyeceklerini söyledi

Gündem 2.12.2023 16:29:57 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nden dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Türkiye'nin 2053 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaşmasını öngördüklerini belirterek, yenilenebilir enerji kaynaklarının payını yüzde 55'e çıkararak Türkiye'nin Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'nci sırada yer aldığını ifade etti.

Asgari ücret konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu belirleyeceklerini söyledi. 

Erdoğan, işçi ve işveren temsilcileri ile yapılan görüşmelerin ardından en uygun asgari ücreti belirleyeceklerini ifade ederek, asgari ücret artışının yılda bir kez yapıldığını, bir zamla bu işin tamamlanacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti: "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. 

Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. 

Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. 

Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız."

#AsgariÜcret #Ekonomi #ÇalışmaVeSosyalGüvenlik #RecepTayyipErdoğan #DünyaİklimEylemiZirvesi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °