Cumhurbaşkanı Tatar: "Anadolu’da yakılan ateş bize ilham kaynağı oldu"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Büyük Taarruz Zaferi'nin sembolü Kocatepe'ye saygı ziyaretinde bulundu

Gündem 25.10.2023 10:24:15 0
Cumhurbaşkanı Tatar:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve il protokolü ile birlikte, Büyük Taarruz'un sevk ve idare edildiği Kocatepe'yi ziyaret etti. 

Tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Tatar, Kocatepe'de bulunan Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'na çelenk sundu.

“Hayatımın En Şerefli Ve Onurlu Günlerinden Birini Yaşıyorum”

Tatar, bu özel günü "hayatının en şerefli ve onurlu günlerinden biri" olarak nitelendirdi ve Büyük Taarruz Zaferi'nin Türk milletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşama azminin muhteşem bir sembolü olduğunu vurguladı. 

Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ın Atatürk'ün zaferlerini anlattığını dile getirdi.

“Halkımızın Bekası Açısından 26 Ağustos 1922 Tarihi Çok Önemlidir”

Cumhurbaşkanı, Büyük Taarruz Zaferi'nin Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı genel saldırı olduğuna dikkat çekti 

ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletin fedakarlığıyla büyük bir zafer kazandığını, cumhuriyetin ilanına giden yolu açtığını belirtti.

Cumhurbaşkanı, Kocatepe'de yakılan ateşin kendilerine ilham kaynağı olduğunu ifade etti ve bu ateşin, Kıbrıs Türk halkının da milli iradenin hâkim kılınmasında önemli bir rehber olduğunu söyledi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Tatar ve Vali Yiğitbaşı, Kocatepe'de yer alan Yzb. Agah Şehitliği'ni de ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

#KKTC #Kocatepe #BüyükTaarruz #CumhurbaşkanıTatar #Şehitlerimiz


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °