Cumhurbaşkanı Tatar'ın Son Durağı İscehisar Oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Dünya Mermer Başkenti" olarak adlandırılan Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesini ziyaret etti ve Türk milletinin birliğine vurgu yaptı

Gündem 25.10.2023 13:59:51 0
Cumhurbaşkanı Tatar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Dünya Mermer Başkenti" olarak tanınan Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesini ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında Tatar, Türk milletinin birliğine ve ortak değerlerine vurgu yaptı.

Tatar, İscehisar'da coşkuyla karşılandı ve burada bir konuşma yaparak, "Bana gösterilen yakın ilgi ve karşılamaya şahsım, milletim, halkım ve ülkem adına teşekkür ediyorum. 

1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu'nun kapılarının Türklere açılması, 1453 İstanbul'un fethi, 1571 Kıbrıs'ın fethi gibi tarihi zaferlerin ardından şu anda yaşadığımız coğrafyada Türk milletinin varlığı, tarih ve kültür birliği üzerinde inşa edilmiştir" dedi.

Cumhuriyet'in 100. Yılını kutladığını belirten Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Kuruluş yıldönümünü kutluyor ve geçmişten günümüze bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle anıyorum. 

Bizler etle tırnak gibi aynı milletin evlatları olarak, aynı kaderi paylaşan insanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Doğu Akdeniz'deki Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte uyum içinde hareket ederek hem ana vatanımızda, hem yavru vatanımızda, hem de mavi vatanımızda daha güçlüyüz" ifadelerini kullandı.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ise Cumhurbaşkanı Tatar'ı ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, İscehisar'ın sürekli üreten bir ilçe olduğunu ve ülke ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Ziyaret sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı eşlik etti. 

Ayrıca, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İlçe protokolü, Kıbrıs gazileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları, muhtarlar ve vatandaşlar da ziyarette hazır bulundular.

#KKTC #Afyonkarahisar #İscehisar #ErsinTatar #DünyaMermerBaşkenti #TürkMilleti #Birlik #Cumhuriyet100Yıl #Ziyaret #AfyonkarahisarZiyareti


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °