Dazkırı ve Başmakçı Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

İYİ Parti, 2024 Yerel Seçimler İçin Adaylarını Açıkladı. Dazkırı Belediye Başkan adayı olarak Güneş Zengin, Başmakçı Belediye Başkan adayı olarak ise Muhammet Şentürk olarak belirlendi

Gündem 11.10.2023 14:45:51 0
Dazkırı ve Başmakçı Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

İYİ Parti, 2024 yerel seçimlerine yönelik ciddi bir hazırlık içinde. Genel Başkan Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Dazkırı ve Başmakçı belediye başkan adaylarını duyurdu. 

Dazkırı Belediye Başkan adayı olarak Güneş Zengin, Başmakçı Belediye Başkan adayı olarak ise Muhammet Şentürk olarak belirlendi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Meral Akşener'in resmi olarak adayları açıklamasının ardından şu açıklamayı yaptı: 

"Genel Başkanımız Meral Akşener'in de ifade ettiği gibi, partimiz her yerde kendi adayları ile yarışacak. 

Halkın sevgisini kazanmış kişilerle yola devam ediyoruz. İYİ Parti'nin stratejisi 2024 yerel seçimler için oldukça net. 

Partimiz, Afyonkarahisar'da halkın güvenini kazanmayı ve etkili bir performans sergilemeyi amaçlıyor. 

Adaylarımız Güneş Zengin ve Muhammet Şentürk, değerli şahsiyetlerdir ve bu sayede inşallah seçimlerde başarılı olacaklardır."

Güneş Zengin ve Muhammet Şentürk, adaylıklarını açıkladıktan sonra seçilmeleri halinde ilçeleri için en iyi hizmeti sunmayı taahhüt ettiler. 

İYİ Parti, yerel dinamiklere odaklanarak ve halkın desteğini kazanmayı hedefleyerek 2024 yerel seçimlerine hazırlanıyor.

İYİ Parti Dazkırı Belediye Başkanı Adayı Güneş Zengin Kimdir?

Güneş Zengin, 01 Eylül 1965 tarihinde Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde doğmuş bir çiftçi ve ticaret işletmecisidir. 

İlköğretim mezunu olan Zengin, siyasi kariyerine MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) çatısı altında adım atmıştır. 

1997'den 2009'a kadar MHP'nin Dazkırı ilçe başkanlığını yapmış, ardından 2009-2013 yılları arasında Dazkırı ilçe belediye başkanı olarak görev almıştır.

Daha sonraki yıllarda siyasi tercihini değiştirerek 2022 yılında İYİ Parti'nin Dazkırı ilçe yönetim kurulu üyesi olmuştur. Güneş Zengin, evli ve iki çocuk babasıdır.

İYİ Parti Başmakçı Belediye Başkanı Adayı Muhammet Şentürk Kimdir?

Muhammet Şentürk, 1969 yılında Başmakçı ilçesinde doğmuş bir isimdir. Eğitim hayatını Başmakçı Ticaret Lisesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Uzun yıllar boyunca Şentürk Tavukçuluk Şirketi'nde yöneticilik yapmıştır. Ayrıca 1994-2009 yılları arasında Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi'nin başkanlığını üstlenmiş, bu süre zarfında ilçesine hizmet etmiştir.

Siyasi kariyeri de dikkate değerdir; 1992-2009 yılları arasında Başmakçı MHP ilçe başkanlığı yapmış ve ilçesinin siyasi temsilcisi olmuştur. 

Aynı dönemde Başmakçı Esnaf Odası'nın başkanlığını da üstlenmiştir. Tavukçuluk sektöründeki liderliği ve deneyimi ile Türkiye Tavukçuluk Derneği'nin başkanlığını 1997-2007 yılları arasında yapmıştır. 

Ayrıca 2016-2021 döneminde Başmakçı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 2015-2022 arasında Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Muhammet Şentürk, evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

#Afyonkarahisar #afyon #Haber #Başmakçı #Dazkırı #Belediye #Başkan #Aday


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °