Demirci: "Öğretmenin Linç Edilmesini Asla Kabul Etmiyoruz"

Afyonkarahisar'da öğretmenin linç edilmesi olayına ilişkin Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, resmi bir açıklama yaparak öğretmenin linç edilmesini kesinlikle kabul etmediklerini belirtti

Gündem 31.10.2023 09:56:28 0
Demirci:

Afyonkarahisar'da bulunan Atatürk İlkokulu'nda Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında yaşanan bir olay, bir öğretmenin linç edilmesine neden oldu. 

Konu hakkında Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, resmi bir açıklama yaparak öğretmenin linç edilmesini kesinlikle kabul etmediklerini belirtti.

Demirci, öğretmenin maruz kaldığı olayın ardından yaşanan gelişmeler hakkında şunları söyledi: 

"Bu yapılanı Türk Eğitim Sen olarak asla kabul etmiyoruz. Konunun doğruluğu araştırıldı mı, gerçek nedir? İddia doğrulanmadan yapılan haberleri mesleki itibarımıza saldırı olarak kabul ederiz. 

Bu konuda, özel durumu olan bir öğrenci, o anda gösterilere katılmak istememiş olabilir mi? Veli daha önce çocuğunun görev almasını istememiş olabilir mi? 

Öğrenci çalışmalara katılmamış olabilir mi? sorularını sormadan, vurun abalıya mantığıyla meslektaşımıza saldırılmasına müsaade etmeyiz."

Muhtar Demirci, konunun zaten Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelendiğini ve gerekirse soruşturma açılarak gerçeklerin ortaya çıkarılacağını belirtti. 

Ayrıca, suçların ve kusurların bireysel olduğunu ve bir camiaya mal edilemeyeceğini vurguladı.

Son olarak, Türk Eğitim Sen olarak üyeleri olsun ya da olmasın, haklı davalarında tüm eğitim çalışanlarının yanında olduklarını sözlerine ekledi.

#TürkEğitimSen #Afyonkarahisar #Öğretmen #LinçOlayı #Eğitim #MilliEğitim #Adalet #Öğrenci


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °