Depremzede aile SMA hastası kızları için yardım bekliyor

Depremzede aile SMA hastası kızları için yardım bekliyor

Gündem 8.08.2023 13:56:07 0
Depremzede aile SMA hastası kızları için yardım bekliyor

Adıyaman'da meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören Remziye ve Murat Çalış çifti, 4 buçuk yaşındaki SMA (Spinal Müsküler Atrofi) Tip-1 hastası kızları Nilay Çalış için yardım bekliyor.

Hastalığının tedavi ve bakım masraflarının yanı sıra evlerindeki deprem hasarıyla da başa çıkmak zorunda kalan aile, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan destek talep ediyor. 

Ancak 2. Valilik izninin bitmesine son 16 gün kalmış durumda.

Depremin ardından evlerinde meydana gelen büyük hasar nedeniyle yaşam mücadelesi veren Adıyamanlı Çalış ailesi, SMA Tip-1 hastası olan kızları Nilay için destek arayışında. 

SMA hastalığı, Nilay'ın hareket kabiliyetini kısıtlıyor ve özel tıbbi cihazlarla düzenli tedaviye ihtiyaç duyuyor. 

Bu zorlu süreçte aile, hem deprem sonrası evlerindeki hasarı onarmaya çalışıyor hem de kızları Nilay'ın hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyor. 

Ancak maddi zorluklar, tedavi sürecini olumsuz etkiliyor ve gerekli sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırıyor.

Aile, Nilay için umutlu bir gelecek sağlamak amacıyla Adıyaman Valiliği izniyle yardım kampanyası başlattı. 

Nilay'ın anne ve babası nöbetleşe bakımını üstlenirken, hastalığın getirdiği zorlukları aşabilmek için yardım çağrısında bulundu. 

Kampanya kapsamında toplanan yardımlarla Nilay'ın tedavi ve bakım masraflarının bir kısmı karşılanmış olsa da, tamamı henüz toplanamadı. 

Aile, kampanyanın son 16 gününde olmaları ve kalan yüzde 35'lik kısmın toplanması için yetkililere ve hayırsever vatandaşlara destek çağrısında bulunuyor.

Adıyaman'da yaşanan depremin ardından evleri hasar gören ve aynı zamanda SMA Tip-1 hastası olan Nilay için ailesi yardım kampanyası başlattı. 

Hem depremin etkileriyle başa çıkmak hem de Nilay'ın tedavi masraflarını karşılamak amacıyla yardıma ihtiyaç duyan aile, 2. Valilik izninin son 16 gününde, toplanması gereken yardımların hayırsever vatandaşlar ve yetkililer tarafından sağlanmasını bekliyor. 

Aile, kızlarının tedavi ve bakımının sürdürebilmesi için destek olunmasını istiyor.

#Afyonkarahisar #Adıyaman #Deprem #SMA #Umut


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °