Devlet Ana'dan, Şehit Kerim Üye'nin Ailesini Sevindiren Hareket

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla Şehit Kerim Üye Konferans Salonu resmi adına tekrar kavuştu

Gündem 22.12.2023 17:49:02 0
Devlet Ana

Afyonkarahisar'da bulunan Kamil Miras Anadolu Lisesi'nin konferans salonuna, 2 Şubat 2019 tarihinde Afyonlu şehit Kerim Üye'nin adı verilmişti. 

Ancak, salonun resmi adı olan "Şehit Kerim Üye Konferans Salonu" ismi, yapılan programlarda kullanılmamış ve bu durum aileyi üzmüştü. 

19 Aralık 2023 tarihinde Şehit Kerim Üye'nin babası Süleyman Üye, annesi Fatma Üye ve kardeşleri Kasım ve Kübra Üye, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na özel bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette, aile fertleri, konferans salonunun resmi adının programlarda kullanılmamasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. 

Vali Yiğitbaşı, duygusal anların yaşandığı bu ziyaret sonrasında hemen harekete geçti. Yapılan incelemeler ve aileyle yapılan görüşmelerin ardından Vali Yiğitbaşı, 

"İlimiz Kamil Miras Anadolu Lisesinde bulunan konferans salonuna 01/02/2019 tarihli olur ile Şehidimiz Kerim ÜYE'nin aziz hatırasını yaşatmak için 'Şehit Kerim ÜYE Konferans Salonu' adı verilmiştir." şeklinde bir yazı hazırladı.

Valilik tarafından dağıtım yerlerine iletilen bu yazıda Vali Yiğitbaşı, yapılan programlarda salon adının farklı şekilde kullanıldığının tespit edildiğini belirtti. 

Programlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve salonun resmi adı olan "Şehit Kerim ÜYE Konferans Salonu" şeklinde kullanılması gerektiğini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, 

konuyla ilgili olarak İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünce sivil toplum kuruluşları ve derneklerin bilgilendirilmesini talep etti.

Konferans Salonu'nda yapılan incelemeler sonucunda Vali Yiğitbaşı'nın talimatıyla, salonun sahnesinde yer alan lise adı kaldırılarak yerine "Şehit Kerim Üye Konferans Salonu" yazısı yerleştirildi. 

Bu önemli adım, şehit ailesini sevindirirken, yapılan düzenleme ailenin taleplerini karşılamış oldu. 

Aile, Vali Hanım'a duyarlılığı ve hızlı müdahalesi için teşekkürlerini iletti. 

Bu kararla birlikte, Şehit Kerim Üye'nin anısı ve fedakarlığı Afyonkarahisar'daki eğitim ve kültür etkinliklerinde daha özel bir şekilde yaşatılacak.

#ŞehitKerimÜye #Afyonkarahisar #KonferansSalonu #AnlamKazandı #ValiGüranYiğitbaşı #OnurluHatıra #Fedakarlık #MilliKahraman #VatanEmaneti #SivilToplumHassasiyeti


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °