Diplomadan Sonraki Hayat…

Diplomadan Sonraki Hayat…

Kültür-Sanat 12.12.2022 16:32:21 0
Diplomadan Sonraki Hayat…

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Devlet Konservatuvarı tarafından söyleşi ve konser düzenlendi. Mezun Kariyer Buluşmaları etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Diplomadan Sonraki Hayat” başlıklı etkinliğe AKÜ Devlet Konservatuvarı mezunlarından olan TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı İbrahim Suat Erbay konuk olarak yer aldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran ve Devlet Konservatuvarı akademik personeli katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü Doç. Yıldırım Aktaş yaparken, etkinlikte icra edilen eserleri tanbur ile Öğr. Grv. Semih Şenyayla, solist olarak İbrahim Suat Erbay ve Konservatuvar Öğrencisi Talha Enikonu seslendirdi.

Söyleşide TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı İbrahim Suat Erbay öğrencilik yıllarını ve mezuniyeti sonrası kariyer yolculuğunu anlattı. Erbay, “Böyle bir konservatuvardan mezun olmanın önemini her zaman hissettim. Her zaman, tanıdığım musikişinaslara ve musikiyle ilgilenenlere, musikiye yeni merak duyan kardeşlerimize, bu okulu kendi çapımca anlatmaya gayret ediyorum. Çünkü bizler görev itibariyle çeşitli konservatuvarları konserler dolayısıyla ziyaret etme imkanı buluyoruz. İster istemez konservatuvarın kadrosu, fiziki yapısı, konservatuvarların bulunduğu iller ve talebe kalitesini görüyoruz. Bu konservatuvarın sizler de çok kıymetli bir okul olduğunu unutmayın. Lütfen değerini bilin” dedi. Erbay, sanat hayatı, öğrencilik yılları ve kariyer yolculuğunu anlattığı söyleşide, konservatuvar öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı ve tavsiyeler verdi. Erbay yeni bir eseri çalışırken ve öğrenirken önce eserin bestekarına ve güftekarına baktığını kaydetti. Erbay, “öncelikle eser kimliği, eser künyesi gibi bilgilere bakıyoruz. Eseri daha önce icra edenleri dinliyoruz. Klasik eserlere vakıf olmuş ve kıymetli yorumlarının bizlere kadar ulaşmasına vesile olmuş çok kıymetli sanatkarları dinliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından etkinlik AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran’ın, İbrahim Suat Erbay’a plaket takdimiyle son buldu.

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: diplomadan sonraki hayat…
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °