Diş Sağlığı Önerileri

Diş Sağlığı Önerileri

Gündem 22.06.2023 13:56:02 0
Diş Sağlığı Önerileri

Diş Hekimi Bayram Kaplan, Özel Dolunay Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden Gün FM'e konuk oldu ve diş sağlığıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kaplan, düzenli diş hekimi kontrollerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaplan, dişlerin günde iki kez doğru teknikle fırçalanması gerektiğini belirtti. Orta sertlikte bir diş fırçası kullanmanın önemine dikkat çekerek, diş ipi kullanımının da unutulmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, diş taşı temizliği yerine diş taşının zararlı olduğunu ifade etti. Diş taşlarının bakteriler için bir besin kaynağı olduğunu ve temizlenmediği takdirde diş eti çekilmesine neden olabileceğini söyledi.

Bu sebeple herkesin altı ayda bir düzenli diş hekimi kontrolüne gitmesini önerdi.

Kaplan, kanal tedavisiyle ilgili olarak da endişelenmememiz gerektiğini belirtti. Kanal tedavisinin ağrısız bir işlem olduğunu ve anestezi uygulandığı için hastaların çok fazla ağrı hissetmediğini söyledi.

İşlem sonrasında ise güzel sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Hamilelik döneminde diş tedavisi konusuna da değinen Kaplan, hamilelik öncesi ağız ve diş sağlığı kontrolünün önemini vurguladı. Hamileliğin hangi evresinde olduğunun dikkate alınması gerektiğini ve kadın doğum hekiminin onayıyla diş tedavisi yapıldığını ifade etti.

Son olarak, Kaplan implant tedavisine değindi ve implantların yapay materyallerden yapıldığını belirtti. Bu tedavinin sistemik olarak sağlık sorunu olmayan ve kemik yapısı yeterli olan hastalara uygulandığını söyledi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: diş sağlığı önerileri
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °