“Dişini fırçala, sağlığı yakala”

Gündem programına Diş Hekimi Melisa Güneş ve Diş Hekimi Hakan Göktaş konuk oldular

Gündem 7.06.2023 16:17:02 0
“Dişini fırçala, sağlığı yakala”

Gün FM'de yayınlanan Gündem programına konuk olarak Frigya Çocuk ve Yetişkin Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden Diş Hekimi Melisa Güneş ve Diş Hekimi Hakan Göktaş katıldı. Programda Güneş ve Göktaş, dolgu ve kanal tedavisi konularında bilgi paylaştı.

Diş Hekimi Melisa Güneş, "Diş çürüğü, diş yüzeylerinin temizlenmediği durumlarda çürük yapıcı besinlerin tüketilmesi sonucu gelişen diş sert doku kaybıdır" bilgisini aktardı. 

Güneş ayrıca, soğuk ve şekerli besinlere karşı hassasiyetin diş çürüğünün bir işareti olduğunu belirtti. Aynı zamanda dişlerde gri-kahverengimsi lekelerin görülmesinin de diş çürüğünün bir göstergesi olabileceğini söyledi. 

Diş çürüğünü önlemek için günlük olarak en az iki kez doğru bir fırçalama tekniğiyle dişlerin fırçalanması gerektiğini vurgulayan Güneş, fırçanın ulaşamadığı ara yüzler gibi bölgeler için diş ipi kullanılmasının da desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

Güneş ayrıca, çürüğün ana sebebi olan plak tabakasının dişin tüm yüzeylerinden temizlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bununla birlikte, yeme alışkanlıklarının düzenlenmesinin de önemli olduğunu söyledi. 

Özellikle gece yatmadan önce şekerli gıdaların tüketilip uyumadan önce dişlerin fırçalanmamasının sakıncalı olduğunu belirtti.

Diş Hekimi Hakan Göktaş ise programda kanal tedavisi hakkında bilgi verdi ve düzenli diş hekimi muayenelerinin ağız ve diş sağlığı için önemli olduğunu vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °