Doğal Taş Fuarı'na Katılmak İçin Son Tarih Belli Oldu

Dünya doğal taş sektörünün en büyük buluşma noktası olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 16-19 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek, fuara katılmak için son tarih 7 Şubat 2024

Ekonomi 1.02.2024 11:05:35 0
Doğal Taş Fuarı

Dünya doğal taş sektörünün en büyük buluşma noktası olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 16-19 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlenen Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş firmalarını bu önemli etkinliğe davet ediyor.

Pandemi sonrasında Çin ekonomisinin toparlanma sürecine girdiğine dikkat çeken Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 

Çin'e yapılan doğal taş ihracatının 2023 yılında yüzde 3'lük bir artışla 418 milyon dolardan 432 milyon dolara çıktığını belirtti. 

Ayrıca, Çin'in ABD'yi geçerek tekrar en büyük ihraç pazarı konumuna geldiğine vurgu yaptı.

Alimoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türk doğal taş sektörü olarak Çin'e 1 milyar dolar ihracat yaptığımız yıllar olmuştu. 

Önümüzdeki süreçte benzer bir tablo tekrar oluşabilir. Doğal taş ihracatçılarımızı bugünden Çin pazarında konum almaya davet ediyoruz."

Çin'in doğal taş ticaretinin büyük bir kısmının gerçekleştiği Xiamen Fuarı'nda Türk firmalarını temsil etmek istediklerini belirten Alimoğlu, "Bu yıl Xiamen Fuarı'nda 75 firmamızla uluslararası katılımda birinci ülke olmayı hedefliyoruz. 

Ticaret Bakanlığımızın yüzde 70 destek verdiği prestijli fuarlar arasında yer alan Xiamen Fuarı'nda Türk doğal taş ihracatçılarımızı güçlü bir şekilde görmek istiyoruz."

Fuarın, Türk doğal taş sektörü için önemli bir fırsat sunduğunu vurgulayan Alimoğlu, katılmak isteyen firmaların en geç 7 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru formunu doldurmalarını ve Ege Maden İhracatçıları Birliği ile iletişime geçmelerini belirtti. 

Başvuru formuna ulaşmak için XIAMEN 2024 BAŞVURU FORMU adresini ziyaret edebilirsiniz.

#DoğalTaş #XiamenFuarı #TürkiyeMilliKatılım #EgeMadenİhracatçılarıBirliği #ÇinPazarı #İhracat #Fuar #İbrahimAlimoğlu


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Doğal Fuarı' Katılmak Tarih Belli
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °