Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Görsel Şölen Sundu

Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı

Gündem 6.06.2023 13:26:00 0
Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Görsel Şölen Sundu

Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı. 

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atık Su Arıtma Birliği, Çevre Hizmetleri Birliği ve TEMA Vakfı Afyonkarahisar Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen kutlamalar, sabah saatlerinde Akarçay'da başladı.

Akarçay Rekreasyon Alanı'nda depremzedeler adına saygı çelengi bırakıldı ve çevre temizliği gerçekleştirildi. 

Aynı zamanda Kano Yarışları düzenlendi ve "Çevre Müfettişleri" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Etkinlikler kapsamında duvar boyama etkinliği de gerçekleştirildi.

Kano Merkezi'nde düzenlenen yarışmalar büyük ilgi gördü. Yarışmalarda dereceye giren sporcular ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın elinden aldı. Kutlamaların ikinci durağı Zafer Meydanı oldu. 

Protokol konuşmalarının ardından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yaptığı konuşmada, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde "Sıfırdan Başlıyoruz" temalı Geri Dönüşebilen Atıklardan Tasarım Yarışması ve Atık Pil Toplama Kampanyası'na destek veren okulları ve öğrencileri tebrik etti. Afyonkarahisar'ın çevre duyarlılığına vurgu yaparak, Türkiye'de Sıfır Atık projesine en fazla destek veren iller arasında olduğunu belirtti.

Başkan Zeybek, Afyonkarahisar'ın atık yönetimi konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Atık Toplama Merkezi'nin yapılarak faaliyete geçtiğini ve çeşitli atıkların burada toplandığını, kullanılmayan ilaçların imha edildiğini söyledi. 

Ayrıca okullarla işbirliği içinde atık pil toplama kampanyaları düzenlediklerini ve çevre bilincini öğrencilere aktardıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'ın evsel atıkları ayrıştırıp ekonomiye kazandırdığını ve enerji ürettiğini vurgulayan Zeybek, çöplerin geri kalan kısmını ise depolama alanlarında muhafaza ettiklerini söyledi. Diğer illerle karşılaştırıldığında Afyonkarahisar'ın çevre duyarlılığı konusunda öncü olduğunu dile getirdi.

Ayrıca atıksu arıtma tesisinde yapılan çalışmaların da önemine değinen Başkan Zeybek, 11 belde ve 4 köyün atık sularının İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde arıtıldığını ve tarım alanlarında kullanıldığını belirtti. Hedeflerinin sıfır atık ile yaşanabilir bir dünya inşa etmek olduğunu vurguladı.

Programın sonunda "Sıfırdan Başlıyoruz" temalı Geri Dönüşebilen Atıklardan Tasarım Yarışması ve Atık Pil Toplama Kampanyası'nda dereceye giren okullara ödüller verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından dizüstü bilgisayar, fotokopi makinesi ve robotik kodlama gibi hediyeler takdim edildi. Program, okulların Zafer Meydanı'nda düzenlediği serginin gezilmesiyle sona erdi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °