Eğitimde Dinlenme Zamanı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 19 Ocak'ta başlayacak 16 günlük yarıyıl tatili öncesi öğrencilere ve ailelere mesaj yayımladı.

Egitim 19.01.2024 11:49:34 0
Eğitimde Dinlenme Zamanı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü başlayacak olan 16 günlük yarıyıl tatiline giriyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilere ve ailelere yönelik bir mesaj yayımladı.

Bakan Tekin, geride bırakılan dönemi değerlendirerek, öğrencilerin bilgeliği, öğretmenlerin fedakarlığı ve velilerin destekleriyle başarı dolu bir dönem geçirdiğini ifade etti. 

"Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda eğitimde çığır açıcı kuşaklar yetiştirmenin hedef olduğunu belirten Bakan Tekin, geleceğin yönünü öğrencilerin hayal güçleri ve hedefleriyle belirleyeceğini vurguladı.

Tatil süresince dinlenmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, sorumluluk almayı ve aile büyüklerini ziyaret etmeyi öneren Bakan Tekin, öğrencilere yönelik hazırlanan tatil kitapları ile akademik, 

sosyal ve duygusal olarak beslenmelerini tavsiye etti. Ayrıca, müze ve ören yerlerini ziyaret ederek kültürel zenginlikleri keşfetmelerini önerdi.

Bakan Tekin, çocuklarla birlikte huzurlu bir tatil geçirilmesini temenni ederek, yeni eğitim döneminin başlamasına kadar keyifli bir ara dönem geçirmelerini dile getirdi.

#YarıyılTatili #MilliEğitimBakanı #Eğitim #TatilMesajı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Eğitimde Dinlenme Zamanı
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °