Eğitimde Sağlık İçin İmzalar Atıldı: Okul Sağlığı Protokolü Hayata Geçiyor

Afyonkarahisar'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi arasında imzalanan "Okul Sağlığı Uygulama İş Birliği Protokolü," öğrencilerin sağlık eğitimine katkı sağlayacak

Egitim 2.02.2024 11:11:06 0
Eğitimde Sağlık İçin İmzalar Atıldı: Okul Sağlığı Protokolü Hayata Geçiyor

Afyonkarahisar'da eğitim ve sağlık alanında önemli bir iş birliği daha gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi arasında "Okul Sağlığı Uygulama İş Birliği Protokolü" imzalandı. 

Protokol, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü 3. sınıf öğrencilerinin, Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi Okul Sağlığı uygulaması kapsamında, fakülte öğretim elemanlarının gözetiminde okul sağlığı uygulamasının gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pakize Özyürek ve Dr. Öğr. Üyesi Cahide Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'yi makamında ziyaret ederek protokolü imzaladılar.

Ziyaret sırasında yapılan açıklamada, protokolün, temel eğitim şubesine bağlı okullarda öğrencilere yönelik sağlık bilinci ve eğitimi konularında önemli bir iş birliği örneği olduğu vurgulandı. 

Protokol ile öğrencilerin okul sağlığı uygulamalarına daha etkin bir şekilde katılımının sağlanması hedefleniyor.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin tarafından protokolün imzalanması ve hayırlı olması temennileriyle sona erdi.

#Eğitim #Sağlık #İşBirliği #Afyonkarahisar #Protokol #OkulSağlığı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °