ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE MÜJDELİ HABER!

İlk defa iş kuracaklara yönelik hibe desteği projeleri için başvurular başladı. Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için destek projelerini duyurdu.

Gündem 27.04.2024 16:52:11 0
ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE MÜJDELİ HABER!

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük, ilk defa iş kuracaklara yönelik hibe desteği projeleri için başvuruların başladığını duyurdu.

Engellilere ve Eski Hükümlülere Özel Projeler

Bu destekler kapsamında bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yeteneklerini kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az %40 olduğu kişilere yönelik önemli adımlar atıldığını ve bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sündük, Engelli bireylerin iş için hazırlanmasını, işyerine uyumunun sağlanmasını hedefleyen projeler için İŞKUR’a kayıtlı olan kişiler kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine “Engellinin İşe Yerleştirilmesi, İşe ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projeler” ile başvuruda bulunabilme imkanının sunulduğunu açıkladı.

Başvuru Yapım Süreci

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük, Engellilerin kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek amacıyla sunulan hibe desteği projeleri için başvurular e-Devlet üzerinden online kayıt yapılacağını, İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyeceği belirtildi.

Sündük, Son Başvuru tarihinin 7 Haziran 2024 olarak belirlendiğini söyledi.

Destek Tutarları

Genel Müdür Resul Sündük, hibe desteği kapsamında belirlenmiş olan tutarların, “Kuruluş Desteği 20.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 80.000 TL, Makine Ekipman Desteği 300.000 TL, Tarım ve Hayvancılık Projelerinin 240.000 TL şeklinde verileceğini duyurdu.

#HibeDesteği #İşKur #Engelliler #EskiHükümlüler #İşKuruluşu #EğitimVeİstihdam #HibeBaşvurusu #EDevlet #İşKuruluşuDesteği #TarımVeHayvancılık #KuruluşDesteği #İşletmeGiderleri #MakineEkipman #İstihdam #SosyalSorumluluk


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °