Engellilere ve eski hükümlülere 150 bin TL hibe desteği

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük engellilere ve eski hükümlülere yönelik verilecek olan 150.000 TL’ye kadar hibe desteğinin 15 Aralık 2023 tarihinde sona ereceğini duyurdu

Gündem 21.10.2023 14:28:44 0
Engellilere ve eski hükümlülere 150 bin TL hibe desteği

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük engellilere ve eski hükümlülere yönelik verilecek olan 150.000 TL’ye kadar hibe desteğinin 15 Aralık 2023 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Sündük, engelliler ve eski hükümlülerin hibe desteğinden yararlanabilmesi için şu kriterlere uyması gerektiğini söyledi:

1) Kimler Yararlanabilir?

Bu hibe desteği programından aşağıdaki gruplar yararlanabilir:

- Çalışma gücünün en az %40'ından yoksun olan engelli bireyler

- Eski hükümlüler

Ayrıca, başvuran kişinin 18 yaşını tamamlamış olması, işyerinin kurulacağı il sınırları içerisinde ikamet etmesi, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olması, kendi üzerine aktif kayıtlı bir işyeri bulunmaması, emekli olmaması ve herhangi bir icra dosyasına sahip olmaması gerekmektedir.

 

2) Desteklenen Alanlar ve Destek Unsurları Nelerdir?

Bu program, engelli ve eski hükümlülerin iş kurmalarına, mesleki eğitim almalarına ve işe uyum sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. 

Destek unsurları şunlardır:

- Engellilerin kendi işlerini kurmalarını sağlamak için proje destekleri

- İşe uyumlarını ve güvenli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak teknolojileri içeren projeler

- Engellilerin işe yerleştirilmeleri ve işe uyumlarını desteklemek amacıyla projeler

Destekler şunları içerir:

- Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için en fazla 10.000 TL hibe

- İşletme gideri desteği: 12 ay boyunca işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla %60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 30.000 TL hibe (tarım ve hayvancılık projelerinde 15.000 TL hibe)

- Demirbaş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 110.000 TL hibe (tarım ve hayvancılık projelerinde 90.000 TL hibe)

 

3) Başvuru Dönemi Ne Zamandır?

Başvurular için son tarih 15 Aralık 2023'tür.

 

4) Başvuru Yeri Neresidir?

Kendi işini kurmak isteyen engelliler, başvurularını e-devlet üzerinden online olarak yapabilirler. Eski hükümlüler ise Adalet Bakanlığının ilgili birimlerine başvurmalıdır. 

 

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük son olarak “Bu destek için müracaat etmek isteyen kişiler yığılma olmaması için son günlere kalmadan başvurularını yaparlarsa sağlıklı olur” dedi.

#Destek #Hibe #Başvuru #Engelli #EskiHükümlü 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °