Ertürk: "Şiddet İnsan Hakkı İhlalidir"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında kadına yönelik şiddeti sert bir şekilde kınadı

Dünya 25.11.2023 12:04:00 0
Ertürk:

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları, 24 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla partilerinin binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Başkan Ferda Ertürk ve kadın kolları üyeleri, bu anlamlı günde kadına yönelik şiddeti kınamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Ertürk, basın açıklamasında şunları ifade etti: 

"Bugün, dünya genelinde kadına yönelik şiddeti hatırlatmak, farkındalık oluşturmak ve bu konuda toplumsal bir mücadele çağrısı yapmak adına bir aradayız. 

Kadına yönelik şiddet, sadece bir bireyin değil, toplumun sorunudur. Bu sorunu çözmek ve kadınların güvenli bir yaşam sürmelerini sağlamak için hep birlikte sorumluluk almalıyız."

Açıklamasında Gazze'deki acı olaylara da değinen Ertürk, "Gazze'de yaşanan acı olaylar karşısında duyarsız kalmamız mümkün değil. 

Sadece Gazze'de değil, dünyanın dört bir yanında kadınlara yönelik yapılan şiddetin durdurulması için uluslararası çaba sarf etmeliyiz. 

Bu konuda kararlılıkla hareket etmeli ve şiddeti reddetmeliyiz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki kararlı duruşuna vurgu yapan Ertürk, "AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergiliyoruz. 

Bu konuda birçok düzenleme ve yasal düzenlemeleri hayata geçirerek kadınların haklarını korumaya yönelik adımlar attık. 

Ancak bu mücadelede asıl önemli olan, toplumsal bilincin oluşturulması ve şiddetin her türlüsüne karşı duruşumuzdur." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları üyeleri tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla hazırlanan karanfiller, basın mensuplarına ve kadın örgütlerine dağıtıldı. 

Bu etkinlikle birlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal bilincin artırılması adına yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

#KadınaŞiddeteHayır #KadınaYönelikŞiddetleMücadele #AKPartiKadınKolları #Farkındalık #ToplumsalSorumluluk


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °