Eski Uzman Çavuşların Atama Talebi

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa GÜNDEŞLİ, Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunarak, eski uzman çavuşların kamu kurumlarında memur olarak atanması için gereken adımların atılmasını istedi.

Gündem 6.03.2024 16:50:06 0
Eski Uzman Çavuşların Atama Talebi

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa GÜNDEŞLİ, Türkiye'nin asrın yiğitleri olarak gördüğü eski uzman çavuşların haklarının yerine getirilmesi çağrısında bulundu. 

GÜNDEŞLİ, eski uzman çavuşların vatan için canlarını ortaya koyarak görev yaptıklarını ve şimdi de kamu kurumlarında memur olarak atanmayı beklediklerini vurguladı.

GÜNDEŞLİ, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92. maddesi ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. maddesi çerçevesinde, eski uzman çavuşların atanma hakkına sahip olduğunu ancak bu haklarını kullanabilmek için uygun kadroların bulunması gerektiğini dile getirdi.

Binlerce eski uzman çavuşun atanabilecekleri boş memur kadrosu bulamadığı için mağdur olduğunu belirten GÜNDEŞLİ, bu durumun aile birliklerinin dağılmasına, ruhsal ve psikolojik sorunlar yaşanmasına neden olduğunu ifade etti.

Asrın yiğitleri olarak nitelendirdiği eski uzman çavuşların, terörle mücadelede ön saflarda yer aldığını, sınır dışı harekatlarda görev yaptığını ve ülkenin güvenliği için fedakarca çalıştığını hatırlatan GÜNDEŞLİ, devletten bayram öncesi atama müjdesi beklediklerini dile getirdi.

#UzmanÇavuşlar #AtamaMüjdesi #AsrınYiğitleri #Türkiye


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Uzman Çavuşların Atama Talebi
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °