Et üreticilerinin sorunlarını Bakan Kirişçi’ye ilettiler

Et üreticilerinin sorunlarını Bakan Kirişçi’ye ilettiler

Siyaset 2.03.2023 10:51:31 0
Et üreticilerinin sorunlarını Bakan Kirişçi’ye ilettiler

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay beraberinde milletvekili Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, il başkan yardımcısı Mehmet Kumartaşlı, Başmakçı İlçe Başkanı Ramazan Kök ile et ve süt üreticileri Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi ziyaret etti. Ziyarette et ve süt üreticileri ile yumurta üreticilerinin talep ve önerilerini ileten heyet talepleri dosyalar halinde Bakan Kirişçi'ye teslim etti.

 

“Tarsim kapsamına alınıp zararların karşılanmasını istedik”

 

Toplantı çıkışı bir açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, “Tarım Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi sağolsun heyetimizi gerek Afyonkarahisar'dan gerek Başmakçı'dan gelen heyetimizi kabul etti. Birlikte bilhassa yumurtacıların meselesini dile getirdik. Sayın Bakanımız ilgili arkadaşlara bakan yardımcısına ve genel müdüre talimat vererek et ve yumurta üreticilerinin sıkıntılarını özellikle bunların TARSİM kapsamına alınması ve gerekli destek vermek üzere bir hesap yapılmasını istedi. İnşallah biz de bakanımızdan üreticilerin bu sıkıntısını gidermesi için destek vereceğine yürekten inanıyoruz. Ayrıca et sektörüyle ilgili sucuk imalatı yapan firmalarımızla meseleleri dile getirdi. Bu konuda da görüşmelerimiz oldu. Tağşiş meselesini dile getirdiler. Bunun da kademeli şekilde uygulanacağını belirtti. Gerçekten çok faydalı oldu. Yani biz özellikle Ali Bey, İbrahim Bey ve il başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ve diğer ekibin katkılarından dolayı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

“AK Parti olduğu müddetçe bütün zararlar ziyanlar karşılanacaktır”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’da açıklamasında Başmakçı ilçemizde çıkan kuş gribi sonrası gelişen süreçle ilgili Bakan Vahit Kirişçi ile görüştüklerini söyledi. Özkaya, “İnşallah Başmakçı'daki zararların karşılanması, tazmin edilmesi ve yeniden bu kümeslere tavukların konularak üretimin devam etmesi için her türlü tedbiri alıyoruz, gayret veriyoruz. Sayın bakanımızın başkanlığında, milletvekilimiz İbrahim Bey, il başkanımız, bütün heyetimizle görüştük. İnşallah Afyonkarahisar'da üretime, istihdama, yatırıma hep beraber devam edeceğiz. AK Parti olduğu müddetçe bu zararları ziyanları mümkün olan en üst düzeyden karşılamaya devam edeceğiz. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Bakanımız sektörlerdeki sıkıntıların bilincinde”

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven de “Kırmızı et ve beyaz et sektörü temsilcileri ve sayın başkanımızın başkanlığında Ali Bey ve sayın il başkanımız ile birlikte Sayın Orman Bakanımıza ziyarette bulunduk. Sağ olsun Bakanımız olayı ve önümüzdeki sektördeki olayları birebir takip etti. Daha önceden de biliyoruz. Sektörle ilgili yapılması gereken ne varsa bize yardımcı olacağını kendileri beyan etti. Başmakçı'yı inşallah bu sıkıntıdan kurtaracağız. Ben öncelikle sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sektöre olan ilgisinden ve bize karşı olan desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte omuz omuza bu zararları da karşılayacağız ve gidereceğiz. Kırmızı et sektörlerinin de temsilcilerinin sorunları dile getirdik. Sayın Bakanımız onları da bildiğini ve onlarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Ben tekrar Sayın Bakanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Bakanımıza yaşanan sıkıntıları anlatıp çözüleceği sözünü aldık”

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’da konuşmasında şunları söyledi; Bugün çok kıymetli bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte yumurta üreticileri ve Afyonkarahisar'ın kırmızı et üreticileriyle birlikte Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi Bey'i ziyarette bulunduk. Sayın milletvekillerimizin de dediği gibi her zaman sıkıntısı olan hemşerilerimizin, yumurta üreticilerinin yanındadır. Tabii bütün bunlarla birlikte sayın bakanımıza piyasadaki dengesizlikleri de söyledik yaşanan sorunları da anlattık.  Yaptığımız görüşmede bakanımızın konulara hakim olduğunu gördük ve çözümleneceğinin sözünü aldık çok teşekkür ediyorum. Bizler vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atmakla mükellefiz. Bizlerin görevi tam anlamıyla budur bu yüzden siyasi bir mecradayız inşallah burada yaşanan sorunlar da tez vakitte çözülecektir. 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °