"Gastro Afyon’da yer, mekan ve tarih yanlış"

Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, bu yılki beşinci düzenlemesini gerçekleştirirken, festivalin açılışında yaşanan bazı kontroveriler ve eleştiriler gündeme geldi

Gündem 30.09.2023 15:16:13 0

Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, bu yılki beşinci düzenlemesini gerçekleştirirken, festivalin açılışında yaşanan bazı kontroveriler ve eleştiriler gündeme geldi. Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programına katılan Gazeteciler İsmail Akar, Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim, festivali değerlendirirken dikkat çeken konuları eleştirdi.

Katılımcısı ziyaretçiden fazla olan festival

Festivalin açılışında, Afyon'un 39 tescilli lezzeti arasından seçilen Maraş kesme dondurması ile başlanmasına karşı çıkan Gazeteci İsmail Akar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen isimleri hatırlatarak, eski Vali Mustafa Tutulmaz, eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katkılarını vurguladı. Ayrıca, festivalin uluslararası boyutunun ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgisizliğini eleştirdi.

Festival Afyon halkına aittir

Gazeteci Polat Yılmaz, festivalin düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, "Festival panayır havasında yapılırsa arzu edilen sonuç alınamaz." dedi. Festivalin geçmiş yıllardaki emek verenlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı ve festivalin asıl sahiplerinin Afyon halkı olduğunu belirtti. Davetiyelerin seçiminde yaşanan ayrımcılığı eleştiren Yılmaz, bu konuda net bilgilerin açıklanması gerektiğini ifade etti.

Afyon yemek konusunda hayli yol aldı

Gazeteci Ahmet Tunca, Afyon'un gastronomi konusunda kat ettiği mesafeyi övdü. Festivalin tanıtımının en üst düzeyde yapılması gerektiğini ve ilin adının her platformda geçmesinin önemli olduğunu söyledi. Davetiyelerin dağıtımında yaşanan ayrımcılığın doğru olmadığını belirtti.

Profesyonel komite lazım

Gazeteci Ertuğrul Sevim ise, festivalin mevsimsel nedenlerle yaşadığı zorlukları dile getirdi. Festivalin düzenlendiği yerin seçiminin yanlış olduğunu ve daha merkezi bir yerde yapılması gerektiğini savundu. Ayrıca, festivalin organizasyonunda uzman bir komitenin olmadığını ve bu alanda yetkin birinin görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Programın diğer bölümlerinde, Halaç ailesinin AKÜ İlahiyat Fakültesi binasının yapımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın temasları ve katkıları gibi konular da tartışıldı.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Basın #Radyo #Tartışma #Eleştiri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °