Gazeteciler Gelir Adaletsizliğini Gündeme Taşıdı

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında vergilerden oluşan kaynaklar, kaynakların dağılımı ve emeklilerin durumu ele alındı.

Siyaset 2.03.2024 18:16:57 0
Gazeteciler Gelir Adaletsizliğini Gündeme Taşıdı

Vergi Haftası'nın kutlanması vesilesiyle, gazeteciler İsmail Akar, Ahmet Tunca ve Polat Yılmaz, ülkemizin gelir adaletsizliği sorununa dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundular.

Vergi Haftası'nın 1-7 Mart tarihleri arasında kutlandığını hatırlatan İsmail Akar, verginin ülkemiz için önemli bir kaynak olduğunu belirtti. 

Ancak, gelir adaletsizliği sorununun hala büyük bir problem olduğunu vurgulayarak, en zenginle en yoksul arasındaki uçurumun 26 katı bulduğunu ifade etti. Gelir adaletsizliğinin ülkemizin en büyük sorunlarından biri olduğunu dile getirdi.

Ahmet Tunca ise, vergi affından yabancı şirketlerin faydalandığını, ancak yerli vatandaşların vergilerinin sonuna kadar tahsil edildiğini söyledi. 

Emeklilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Tunca, emeklilere verilen maaşların insanca yaşamaya yetmediğini ve birçoğunun ek gelir arayışına girdiğini ifade etti. 

Emeklilerin yaşadığı zorlukların sembolü olarak pazarda çürük meyve sebze topladıklarını belirtti.

Gazeteci Polat Yılmaz ise, ülkemizin kaynaklarının eşit dağıtılmadığını ve bazı kişilere kaynaklardan büyük pay verildiğini dile getirdi. 

Yabancı emeklilerin rahatça gezerken, yerli emeklilerin bir yere gidemediğine dikkat çekti. 

Yürüyen sistemin bozulduğunu ve ekonomik sorunların sürekli algı yaratılarak çözülemeyeceğini belirtti.

#GelirAdaletsizliği #VergiHaftası #Emekliler #Ekonomi #Adalet #Gazeteciler #SosyalAdalet


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °