Gazeteciler, Projeleri İncelemek İçin Kurul Önerisinde Bulundu

Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında, Afyon'da yerel seçimlere yaklaşılırken partilerin belirlediği belediye başkan adayları ve projeleri değerlendirildi

Gündem 27.01.2024 17:34:06 0
Gazeteciler, Projeleri İncelemek İçin Kurul Önerisinde Bulundu

Afyon'da 31 Mart yerel seçimlerine yönelik heyecan giderek artarken, Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında yerel seçimlerin son durumu ve emekli maaşlarına yapılan zam konuları ele alındı.

"Kıyasıya Yarış Başladı"

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de Afyon merkez belediye başkan adaylarının belli olduğunu ve adayların sahada yoğun olarak çalışmalara başladığını belirten  İsmail Akar, 

“Şimdi Mahmut Koçak’ın aday olup olmamasını açıklaması ile ilçelerin belediye başkan adayları bekleniyor. 

CHP geçtiğimiz gün 3 ilçenin daha adaylarını açıkladı. MHP’de ise 36 belde belediye başkan adayı belli oldu. 

İl merkezinde Ak Parti’nin adayı Uluçay, CHP’nin adayı Köksal ve MHP’nin adayı Küçükkurt yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor. 

İyi Parti’nin adayı Alper Yağcı ise yeni açıklandı. Önümüzdeki günlerde çalışmaları artacaktır. 

Saadet Partisi’nin merkez adayının büyük ihtimalle Bekir Koçak olması bekleniyor. 

Mahmut Koçak ise bağımsız olarak aday olacak gibi. 

Bazı partiler ise onu dışarıdan destekleyerek, Belediye Meclisi listelerinden adaylarını gösterecekler. Kıyasıya bir yarış bekliyorum” dedi.

“Partiler En İyi Adayını Çıkardı”

“Partiler eteklerindeki taşı döktü, adaylar belli oldu” diyen  Ahmet Tunca, “Ak Parti’nin adayı Uluçay, CHP’nin adayı Köksal, MHP’nin adayı Küçükkurt ve İyi Parti’nin adayı Yağcı tanınan isimler.

Gördüğüm kadarıyla tüm partiler il merkezi için ince eleyip, sık dokudu ve en iyi adaylarını çıkardılar. 

İstanbul ve diğer büyük şehirler için de güçlü adaylar açıklandı. Bu durum yerel seçimlerin iddialı geçeceğini gösteriyor. 

Bana göre Belediye Başkanı olacak ismin ilimizin sorunlarına vakıf olması gerekir. 

Açıklanan isimleri yakından tanıyoruz. Hepsinin de güzel projeleri var. Yerel seçimler genel seçimlere göre farklı sonuçlar çıkarır. 

Emekli ve dar gelirli seçimlerde yaşadığı sıkıntılara göre tercih edebilir. Ben yine de hepsine de başarılar dilerim” diye konuştu.

“Vaatler Unutuluyor”

Bir yıl arayla ikinci kez seçimlere gidildiğini anımsatan Polat Yılmaz, “Açıklanan adayların vaatlerini takip ediyorum. Vaatlerin onda biri bile yapılsa Afyon başka bir şehir olur. 

Ama seçim sonrası vaatler unutuluyor. Ak Parti’nin adayı Uluçay yapılamayan işleri biz yapacağız diyor. Zaten yaklaşık 20 yıldır Afyonkarahisar Belediyesi Ak Parti’nin elinde değil mi? 

İyi Parti’nin adayı Alper Yağcı olarak açıklandı ama Mahmut Koçak’ın İyi Parti ile görüşmelerinin sürdüğü ve Koçak’ın açıklanacağı iddiaları konuşuluyor. 

Ben bu iddiaya katılmıyorum. Koçak bağımsız olarak çıkacaktır. Ben açıklanan bu isimlerin seçilmeleri durumunda ilimiz için beklenen atılımı gerçekleştireceklerini düşünmüyorum” dedi.

“Siyasette Yeni Yüzler Lazım”

Türk siyasetinde yeni isimlerin fazla çıkmadığına değinen Ertuğrul Sevim, “Belediye Başkanları istifa edip milletvekili adayı olmak istediğinde görevine geri dönemiyor. 

Ama vekiller yada başka kamu idarecileri belediye başkan adayı olduklarında görevlerine geri dönebiliyor. Ülkemizde bu durum sadece belediye başkanlarına uygulanıyor. 

Partiler aday belirliyor. Ama adayların şehrin sorunlarına vakıf olup olmadıklarına bakılmıyor. 

Geçmiş dönemde açıklanan projelere baktığımızda fantastik projeler açıklayanlar olduğunu görürüz. 

Grafikle, animasyonla göz boyuyorlar. Şimdi yeni bir göz boyama dönemindeyiz. Bana göre başkan adaylarının projelerini bir kurul incelemeli. 

Reel mi değil mi diye bu kurul karar vermeli. Halkı kandırmamak lazım” dedi.

Programın son bölümünde emekli maaşlarına gelen zamlar yeterli mi sorusuna cevap arandı.

Öte yandan Güney Afirika Cumhuriyetinin başvurusu üzerine  Lahey Adalet Divanı tarafından  İsrail’in soykırım yaptığı kararı ele alındı ve dünyadaki tüm savaşların sona ermesi ve masum insanların katledilmesinin önüne geçilmesine vurgu yapıldı.

#YerelSeçimler #BelediyeBaşkanları #Adaylar #Projeler #SeçimSüreci


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °