Gazetecilerden Cumhuriyet ve Demokrasi Vurgusu: "Biz Demokratik ve Laik Bir Ülkeyiz"

Afyonkarahisar'da Gün FM'de yayınlanan özel bir programda, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle gazeteciler demokrasi, Cumhuriyet, ve Orta Doğu'daki olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu

Gündem 28.10.2023 15:16:14 0
Gazetecilerden Cumhuriyet ve Demokrasi Vurgusu:

Afyonkarahisar'da, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Gün FM'de özel bir program düzenlendi. 

Programda gazeteciler, Cumhuriyet, demokrasi ve Orta Doğu'da yaşanan olaylar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundular.

Programa katılan Gazeteci İsmail Akar, Cumhuriyetin ilanı ve sonrasında yaşanan olayların günümüz için önemli dersler içerdiğini belirterek, 

"Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız için şükrediyoruz. Mustafa Kemal'in ileri görüşlülüğünü ve ülkenin gelişimine olan katkısını takdir etmek gerekiyor. 

Bugün, etrafımızdaki devletlerde ve Orta Doğu'da yaşananlar herkesin malumu. Cumhuriyet, demokrasi demektir. 

Bazıları bugün Cumhuriyeti yok saymaya çalışıyor, ama bu anlaşılır gibi değil. Cumhuriyetin kazandırdıklarını unutmamız gerekiyor. 

Ülkemizin her köşesini Türk bayraklarıyla donatmalıyız. Bu konuda maalesef yeterli duyarlılık bulunmuyor. 

Bir örnekle, İzmir'e tayin çıkan bir müftümüz, son Cuma namazında Mustafa Kemal ve şehitlerimiz için dua etti. Kendisine teşekkür ederiz. 

Bu tür duyarlı din adamları, toplumumuz için önemlidir. Her olumsuzluğa rağmen, geleceğe umutla bakmalıyız. Mustafa Kemal'in fikirleri, her zaman yol gösterici olacaktır" dedi.

Gazeteci Ahmet Tunca ise, Atatürk'ün Cumhuriyet fikrini çocukluğunda arkadaşlarına söylediğini ve bunun gerçekleştiğini belirterek, 

"Atatürk, öngörülü bir liderdi. Ayrıca büyük bir deha ve kültürlü bir insandı. Cumhuriyet, Türk milletinin yapısına en uygun idare olarak görülüyordu ve Atatürk tarafından ilan edildi. 

Türkiye Cumhuriyeti bir ümit ülkesidir, bir ışık ülkesidir. Diğer ülkeleri incelediğimizde Cumhuriyetin değerini daha iyi anlayabiliriz. Biz demokratik ve laik bir ülkeyiz. 

Kimse kimsenin inancına karışamaz. Eğer bugün özgürce yaşıyorsak, bu Cumhuriyet sayesindedir" şeklinde konuştu.

Gazeteci Ertuğrul Sevim ise, dünyada 191 ülke bulunduğunu ve bunların 60'ının 100 yılı aştığını belirterek, 

"Biz 100 yılı tamamlayan ülkelerden biriyiz. Bu, büyük bir başarıdır. Dünyada yaşananlar malumken 100 yılı aşmak daha da değerlidir. 

Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve biz önemli bir devletiz. Her zaman mazlumların yanındayız. Yakaladığımız başarıları Cumhuriyetimize borçluyuz. 

Cumhuriyet, insanları özgür düşünceye teşvik ederek geliştirir. Baskı ile hiçbir şey başarılamaz. Baskı altında insanlar susar ve faydalı fikirler ortaya çıkmaz. 

Cumhuriyet, milletimize ve coğrafyamıza Allah'ın bir lütfudur. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizi kuran tüm devlet adamlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

100. yılımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Program sırasında Gün FM stüdyosu Türk bayraklarıyla süslendi ve yerel gazeteler, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan sayfalarını sergiledi. 

Program, özel olarak hazırlanan marşlar eşliğinde sona erdi.

#Cumhuriyet100Yıl #Demokrasi #Atatürk #CumhuriyetKutlaması #Laiklik #Umutsuzluk #Özgürlük


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °