Gecikme zammı ve tecil faizi yükseldi

Cumhurbaşkanı Kararı ve Hazine-Maliye Bakanlığı'nın Tebliği ile kamu alacakları için gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e, tecil faizi ise yıllık yüzde 36'ya yükseltildi. Detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı

Gündem 14.11.2023 11:09:01 0
Gecikme zammı ve tecil faizi yükseldi

Cumhurbaşkanı Kararı ve Hazine-Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni düzenlemelerle kamu alacaklarında gecikme zammı oranı ve tecil faizi yeniden belirlendi. 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin 

Cumhurbaşkanı Kararı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği'ne göre, her ay için ayrı ayrı uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 3,5 olarak güncellendi.

Aynı düzenleme ile amme alacaklarında yıllık yüzde 24 olan tecil faizi oranı da yüzde 36'ya çıkarıldı. 

Bu değişiklik, bugünden itibaren yapılacak müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacaklarını kapsayacak.

Tebliğin yayım tarihinden önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacakları ile tebliğin yayım tarihinden önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun olarak ödenen alacaklara ise eski tecil faizi oranı uygulanacak. 

Bu kapsamda, tecil şartlarına uygun olarak ödeme yapılması durumunda müracaat tarihinden itibaren eski tecil faizi oranının geçerli olması öngörüldü.

Kamu alacaklarında yapılan bu değişiklikler, borçluların ödeme planlamalarını etkileyecek ve müracaat tarihlerine göre farklı tecil faizi uygulanmasını sağlayacak.

#KamuAlacakları #GecikmeZammı #TecilFaizi #CumhurbaşkanıKararı #HazineMaliyeBakanlığı #ResmiGazete


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: gecikme zammı ve tecil faizi yükseldi
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °