Genç Doktorlar Gazze için yürüdü

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (AFSÜ) genç doktor ve öğrencileri, Gazze'deki zulme karşı düzenledikleri "Sessiz Yürüyüş"te bir araya geldi.

Gündem 16.12.2023 15:23:39 0
Genç Doktorlar Gazze için yürüdü

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Afsü) öğrenci ve genç doktorları, Gazze'de devam eden zulme karşı bir araya gelerek düzenledikleri "Sessiz Yürüyüş" ile seslerini duyurdu. 

Yürüyüşe öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüş sonunda Afyonkarahisar Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, bir öğrencinin yaptığı duygusal konuşmayı büyük bir dikkatle dinledi. 

İşgalci İsrail'in Gazze'deki sistemli işgali ve zulmüne dikkat çeken konuşmada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci İsrail'in, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmaktadır. 

Bu katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmekte ve gücü yetenler ise sessizce izlemektedir.

İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. 

Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur."

Gazze'de sağlık alanında yaşanan vahim duruma vurgu yapan konuşmacı, İsrail'in hastanelere yönelik saldırılarına, doktorların tutuklanmasına ve sağlık hizmetlerinin kısıtlanmasına dikkat çekti. 

Aynı zamanda Gazze'deki bulaşıcı hastalıkların yayılmasına ve hastanelerin kapanmasına da değinildi.

"Sessiz Yürüyüş"e katılan genç doktorlar ve öğrenciler, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, İsrail'e destek veren ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının ürünlerinin hastanelerde kabul edilmemesi çağrısında bulundu. 

Ayrıca dünya genelindeki hekimlere, sağlık çalışanlarına ve vicdan sahibi bireylere zulme karşı durmak için seslerini yükseltme çağrısı yapıldı.

Katılımcılar, Gazze'deki zulme karşı tepkilerini dile getirerek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

#SessizYürüyüş #GazzeDireniyor #FilistinSesVeriyor #AfsüSolidarite


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: genç doktorlar gazze için yürüdü
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °