Genç Güreşçiler, milli takım hedeflerine devlet bursu desteğiyle bir adım daha yaklaştı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Sporcu Eğitim Merkezi seçmeleri sona erdi

Gündem 30.09.2023 11:17:27 0
Genç Güreşçiler, milli takım hedeflerine devlet bursu desteğiyle bir adım daha yaklaştı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, genç güreşçilerin sportif yeteneklerini geliştirmek ve Türk sporuna katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Sporcu Eğitim Merkezi seçmelerini başarıyla tamamladı. 

Bu seçmelere katılan 20 erkek ve 40 kadın güreşçi, yoğun rekabetin ardından yeteneklerini sergileyerek önemli başarılar elde etti.

Seçmeler sonucunda, erkekler kategorisinde 10, kadınlar kategorisinde ise 7 sporcu başarılı performanslarıyla dikkat çekti. 

Bu başarılı gençler, Sporcu Eğitim Merkezi'nde eğitim alma ve gündüzlü/yatılı programlara katılma hakkı kazandılar. 

Ayrıca, bu sporcular eğitim programları süresince devlet tarafından verilen burslarla desteklenecekler.

Sporcu Eğitim Merkezi'nde eğitim alacak olan genç sporcular, güreş teknikleri ve antrenman yöntemleri konusunda yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacaklar. 

Amacı, milli takıma seçilerek Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil etmek olan bu gençler, geleceğin güreş yıldızları olarak yetiştirilecekler.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Sporcu Eğitim Merkezi seçmelerinin gençlerin spor yapma isteğini teşvik etmeyi ve onları profesyonel anlamda desteklemeyi amaçladığını belirtti. 

Ayrıca, bu seçmelerin hem Afyonkarahisar'a hem de Türk sporuna önemli katkılar sunacağını vurguladı ve seçmelere katılan herkese teşekkür etti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #GSB #Spor #Seçme #Güreş #millitakım #Destek #Burs


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °