Gençler için yeni bir fırsat

Sahipata Spor Salonu, yeniden hayata geçirilerek yaz spor okulu olarak hizmete açıldı

Gündem 15.08.2023 15:54:06 0
Gençler için yeni bir fırsat

Afyonkarahisar Belediyesi, çocuk ve gençlerin sosyal gelişimini desteklemek ve spor yapmaya teşvik etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Yaz Spor Okulları" projesine destek veriyor. 

Bu kapsamda atıl vaziyetteki Sahipata Spor Salonu, Belediyenin çabalarıyla yeniden hayata geçirilerek yaz spor okulu olarak hizmete açıldı.

Sahipata Spor Salonu, Başkan Mehmet Zeybek'in öncülüğünde çocuk ve gençlerin yaz tatillerini sporla değerlendirmeleri için yeni bir fırsat sunuyor. 

Futbol, basketbol, taekwondo ve voleybol gibi farklı spor branşlarında açılan kurslar büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

"Yaz Spor Okulları" programı, Belediyenin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize ediliyor. 

Ücretsiz kurslar sayesinde Afyonkarahisarlı öğrenciler yaz aylarını sporla geçirme imkanı buluyor. 

Gençler, spor branşlarına özgü profesyonel eğitimlerle gelecekte yapmak istedikleri sporda teknik beceriler kazanma fırsatı elde ediyorlar.

"Yaz Spor Okulları" etkinlikleri, çocukların ve gençlerin yaz tatillerini değerlendirirken fiziksel aktivitelere yönlendirilmesini hedefliyor. 

Sahipata Spor Salonu, ücretsiz ve profesyonel eğitim olanakları sunarak geleceğin sporcularını ve sporu seven bireylerini yetiştirmeye destek oluyor.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gençlerin önemine vurgu yaparak, onların sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve gelişmeleri için sporun kritik bir rol oynadığını belirtiyor. 

Sahipata Spor Salonu'nun yeniden hayata döndürülmesinin ardında bu amaçla çaba gösterdiklerini ifade eden Zeybek, gençleri spora teşvik ederek sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini hedeflediklerini vurguluyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, Sahipata Spor Salonu'nun yeniden işlevsel hale getirilmesi ve "Yaz Spor Okulları" projesi ile gençlere sporu sevdirmeyi ve spor yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. 

Başkan Zeybek'in vurguladığı gibi, gençlerin sporla büyümelerini sağlamak, onları sağlıklı ve aktif bireyler olarak yetiştirmenin temel taşlarından birini oluşturuyor.

#Afyonkarahisar #Sahipata #Spor #Genç #Çocuk #Ücretsiz #Eğitim #Aktivite 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: gençler için yeni bir fırsat
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °